• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Seloka Rumahtangga

Song : Como han Pasado Anos (lyrics translation below)

Uda dan Dara selamat tiba
Tentu penat dan letih masih lagi terasa
Namun riang dan gembira adanya
10 hari bersama tiada gossip yang melanda

Tugas bersambung hari ini
Di manakah penggambarannya lagi
Tanjung Karang ataupun rumah sendiri
Berapakah cahaya mata Adam dan Nur dalam filem ini

Setelah menjejak cinta hakiki
Pastinya romantik scene yang di nanti
Kenakalan Adam yang suka mengusik isteri
Atau rajuk manja Nur di pujuk suami

Akan ku guna segala imaginasi
Meneropong selanjutnya cerita ini
Untuk kita sama-sama melayari
Kebahagian Adam dan Nur suami isteri

Do you miss me today honey
Tak, jawab Nur tanpa teragak-agak lagi
Aduuuh pedihnya pengakuan yang di beri
Jadi selama ini abang memang tidak bererti

Hmmm allow me to think for a while darling
Tadi abang tanya untuk hari ini
Yang sebelum tu sayang Nur berlori-lori
Just for today abang balik lambat lagi

Oh ok jadi yang berlori-lori tu masih ada
Alhamdulillah Adam mengurut dada
Untuk hari ini bagaimana nak dapat semula
Wahai isteriku janganlah tinggalkan abang pula

Hahaha habislah modal abang bercerita
Nak ke mana isteri abang ini satu-satunya
Dulu Nur minta abang pasang dua tiga
Tak mahu pulak katanya Nur seorang saja

Yang seorang inipun dah cukup peningkan kepala
Kalau naik angin berhari-hari lamanya
Eh Eh abang jangan nak menambah perisa
Nanti Nur cubit isi terkeluar adanya

Daku relakan wahai isteri
Lebih baik di sedekah isi dari dirimu lari
Nah ambillah semahu hati
Asalkan abang tak tidur di luar nanti

Pipi di belai tanda mesra
Adam tersenyum di layan manja
Aduhai isteri kaulah segalanya
Tanpamu pasti hidupku menderita

Wahai suamiku yang di kasihi
Rajuk dan nakalmu memang tak bertepi
Tanpamu hidupku pasti akan sunyi
Merindu belaian kasihmu setiap hari

Hooray isteriku tidak marah lagi
Sayangnya bertambah lagi lima lori
Akan ku catit dalam diari hari ini
Supaya senang ku hantar untuk audit nanti

Hah abang nak audit kasih yang ku beri
Tahukah dirimu tak cukup ruang dalam buku nanti
Eh Eh janganlah marah wahai isteri
Audit tu budget untuk anniversary gift nak di beli

Senggehmu bang kadang-kadang menyakitkan hati
Tapi senggehku juga buat dirimu merindui
Ya Allah sabarkanlah hatiku ini
Kenakalan suamiku yang tidak henti-henti

Aduhai sayang marilah sini
Kupujuk ku belai dengan sepenuh hati
Kaulah isteri yang ku sanjungi
Tak mungkin ada dua dalam hidup ini

Ciuman di beri di kedua belah pipi
Tanda kasihku padamu wahai isteri
Abang lupa belum makan dari tadi
Sayang masak apa hari ini

Dah ku sangka sejak tadi
Kerana laparmu mengada menjadi-jadi
Wahai Nur isteri yang abang kasihi
Janganlah berleter lagi pada diriku ini

Baiklah Adam Hassan suamiku yang di cintai
Akan ku siapkan santapanmu sebentar lagi
Pergilah dulu kemaskan diri
Only 15 minutes semuanya tersedia nanti

Terima kasih wahai si buah hati
Kasih dan sayangku tidak berbelah bagi
Hanya diri mu yang bertahta di jiwa ini
Rajuk dan manjamu yang paling ku rindui

Ialah abang kekasih hati
Ku terima segala pujian mu tadi
Apalah daya hatiku memang dah kau curi
Sejak dari bagku sekolah lagi

Itulah seloka yang ada
Bahagia dan gembira di iringi doa keluarga
Jodoh bertemu tanpa adanya cinta
Cinta berputik setelah berumahtangga

Owned and written by : Sanaa 06/07/10

*************************************************************************************

Como Han Pasado Los Anos

How the years passed
How things changed
And we are here side by side
Like two lovers
Like the first time.

How the years passed
What a different world
And we are here face to face
Like two teenagers
that look each other without talking.

If it seems that it was last night
when we danced hugged
and we sworn an ‘I love you’
when we gave ourselves up completely
and secretly we muttered
‘Nothing will separate us”

How the years passed
The life went around
Our love kept on growing
and it wrapped us.

The years may have passed but
the time hasn’t finished
our love.

If it seems that it was last night
when we danced hugged
and we sworn an ‘I love you’
when we gave ourselves up completely
and secretly we muttered
‘Nothing will separate us”

How the years passed
The life went around
Our love kept on growing
and it wrapped us.

The years may have passed but
the time hasn’t finished
our love.

9 Responses

  1. wow…romantic nyer…..cam real ar …..

    • hehehe…romantik kan apple????hihihi….😀
      mungkin kah akan jd kenyataan????hmmmmm… kita doa sama2 yer….

  2. Salam San & Sup,

    Betul-betul-betul……
    Red waiting saja lah apa karya san or sup kali ini …pastu anggau…dulu anggau meloyan dan gaban, kalau ada lagi ‘ayat’ lain boleh juga tambah…………..

    weiiiiiiii….NK dah beberapa bulan dah berlalu………..kenapa masih anggau ne?? apa rempah ratus di org buat yea…………..?????? dodin,apple,kapten,seh the geng jawappppppp….

    • pagi red..

      i think ..kite2 ni dah kene bomoh ngan cjoli moli…ataupun dan kene minyak senyonyong depa..haha..depa dah bomohkan kita dulu …kita baru dok hegeh2…nmpknya kita kena cari bomoh yg lg power la..kaannn…

    • salam semua

      san..red n sup..itu lh rahsia nye nape angau yg ade ni susah nk pegi..sbb kita ni siap blh booking lg cerita yg kurang angau dulu tu..ditambahkan lg jampi serapahnye supaya angau tak berkesudahan…tempahan plk blh dibuat lewat mlm.. lg ummp lh idea angau nye nnt..hehehe.. ini bomoh siam pun tak blh lawan laaa… only our fren San je yg terrer…. Kabir pun blh heran pasai apa habih sekawan tak reda2 angau …hihihiihi

      • ooo dodin…sup terasa pedas lerr..hehe..kemain lagik ngater sup order cerita NK kat sanaa mlm2 ekkk..haha…takpa..takpa..
        alaaa..i tauu..u all pun nak jugakkannn…tp x reti nak ckp and ayat tn president..sib baik sup lh baca ati korang ….tul tak?…hehe…

      • sup
        aa aa betul la sup.. kita org pun nk jgk tumpang sekaki.. bkn tak T nk ckp tp..’segan’ sikit.. lg plk pn.presiden pun mmg tahu je cita rasa pembacanye.. cuma kita tunggu je masenye, sampai lh nnt…
        tambah satu lg order bolehhhh..Epi 4..hahahah

      • Salam semua….

        hahaha boleh saja…ada apa lagi yang nak di order…sang pencerita dah nak pi bertapa bawah pokok azimat sana…akan ku bawa anggau yang real punya…hehehe..good day kawan2…thank you very much

  3. salam sanaa..

    hmm…hmmm..haha…berangan sorang2…u know what.. i really miss those days..the 25 weeks of anxiously waiting 4 every episodes of NK..after each episode…while waiting for next episode…seminggu terbyg2 and dok flashback last epi kat otak..to blom kira rewind kat ketcup tv..haha..demam sungguh…

    tp kann..i tingin satu bender..u je blh buat …haha..i nak u tlg eleborate and exaggerate epi 18 and 19 ..in short story..especially part adam ngan nur…haha…boleyy.??..nak meroyan tahap gaban!!….hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: