• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Aksi Uda dan Dara

Uda dan Dara menyambung tugas hari ini
Di bawah pohon azimat location cantik sekali
Hasrat semua supaya panggung bergegar nanti
NKTM adalah movie dekad ini

Bukan NKTM yang di nanti-nanti
Aksi Uda dan Dara yang hendak di perhati
Semua bertanya adakah taman di dalam hati
Hanya sang pencerita ini tahu serba serbi

Tidak ku minta untuk di percaya
Keyakinanan ku telah tertanam lama
Anggau tahap gaban menjadi cerita
Setiakasihmyblog tahu segala

Kalau tidak percaya marilah bersama
Ke Tanjung Karang menjejak langkah mereka
Batas-batas sawah menjadi saksinya
Pohon rendang merakam kisah yang ada

Wahai kanda jangan pula buat script sendiri
Salah langkah pasti orang ketahui
Jangan di salahkan dinda nanti
Akan ku bilang kanda yang syok sendiri

Jangan bimbang wahai adinda
Dah ku hafal mesti tak silap punya
Kalau tersasulpun hanyalah padamu sahaja
Adam dan Nur memang bercinta sepanjang masa

Crew I : Bahagianya kulihat si romeo dan juli
Timbul juga rasa cemburu di dalam hati
Nak ku usik idea dah gersang kini
Menghafal script atau menjejak cinta hakiki

Crew II : Untunglah kamu wahai Uda
Dara kini milikmu adanya
Apalah jampi yang telah kau guna
Sehingga Dara hanya memandangmu sahaja

Wahai abang-abang yang budiman
Sejak tadi Dara perhatikan
Mata abang berdua tidak berkelipan
Apa yang di pandang sehingga tidak kesedaran

Crew I : Kami memandangmu wahai Dara
Bertuahnya kalau aku jadi si Uda
Akan ku ulit dirimu siang malam adanya
Tidak ku lepas walau ke mana sahaja

Oii apa yang kau berdua angankan
Tak habis-habis duduk dalam igauan
Jangan nak di tenung dara pingitan
Silap-silap nanti mati beragan

Crew I : Sampainya hatimu wahai Uda
Mendoakan kami sehingga begitu rupa
Tahulah aku Dara kau yang punya
Kami hanya admire dari sini sahaja

Uda memegang tangan si Dara
Real romantic di pandangan semua
Uda merenung ke dalam mata
Dara tersipu kena ambil shot semula

Wahai adinda kenapa tiba-tiba malu
Kita dah practice berhari-hari yang lalu
Renungan kanda tidak macam selalu
Terlalu dalam sehingga menusuk kalbu

Jari jemari dalam gengggaman
Tarik nafas lepas dengan perlahan
Pandang kanda dengan senyuman
Yakinlah yang kita berada di alam percintaan

Good job Romeo and Juli
Renungan kalian memang menusuk hati
Merah padam wajah Juli amat ku puji
Semuga berjaya di alam realiti

Kanda baik berhati-hati
Banyak benar hint yang dinda dengar hari ini
Rahsia terbongkar kanda yang dinda cari
Tidak akan ku lepas sampai mati

Alhamdulillah itulah yang di harapkan
Wartawan pasti tidak ketandusan bahan
Hari-hari Uda dan Dara jadi topic perbualan
Ke anak cucu cerita masih di perkatakan

Mengetap bibir menahan rasa
Senyumku panjang berjela-jela
Marah Dara sehingga tidak terkata
Nak cubit tanganpun kebas agaknya

Uda merenung dengan manja
Wajah buah hati yang menahan rasa
Di kucup jari senyuman di beri
Kasih yang ada suci dan murni

Kita sambung kisah esok hari
Gurauan Adam suami isteri
Pasti di teropong hingga malam nanti
Untuk mendapat adegan yang mencuit hati

Owned and written by : Sanaa 07/07/10

2 Responses

  1. wahh sanaa, confident benar nampaknya dn cjoli moli kita..sup ni mmg tak reti nak baca gerak geri mereka..kalu ada black and white baru den blh percaya..hehe…tp doaku ttp x putus spy mrk bersama…kalu betul menjadi..kita buat kenduri yaa…hahaha…

    • Salam Sup dan Seh

      Terima kasih menemaniku di sini…kita anggaukan saja tanpa henti bila sampai masa kita buat kenduri k..good day to you to dear sup and seh..take care

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: