• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Hanya Di Kau

Siapa pula yang berdendang di awal pagi
Tidak mungkin suamiku yang menyanyi
Apakah benar yang aku dengar kini
Makin dekat rasanya di kamar ini

Bukan kerana permata ataupun berlian
Senyumanmu yang amat mempersonakan
Hari-hari hidupku tak keruan
Pergi kerja wajahmu dalam bayangan

Memang tak salah aku meneka
Sakitkah suamiku ini agaknya
Are you alright aku bertanya
Yes I am katanya pula

Tangan ku letak di atas kepala
Manalah tahu kot-kot ada benjol di mana-mana
Apa yang Nur buat macam resah sahaja
Nak cari suis abang yang tersimpul adanya

Heh tak ada suis yang tersimpul di mana-mana
Abang happy dan tentunya Nur suka
Lepas ini Nur nak cuti di mana pula
Cakap saja gerenti akan abang bawa

Aku memandang tidak berkelip mata
Bergurau atau sakit aku bertanya
Dahlah menyanyi tidak semena-mena
Jantungku berdegup rasa takut datang menerpa

Oh Oh hanya di kau…katanya sambil mengenyit mata
Boleh Nur tahu apa yang buat abang gembira
Abang menang loteri Nur yang beri
Lepas ini kita boleh pergi holiday lagi

Hello Hello Adam Hassan dengar sini
Abang cakap kalah india mabuk todi
Sejak bila Nur belikan abang loteri
Nur tak mahu duit tu abang belanjalah sendiri

Yes Nur Amina kekasih hati
Memang dirimu isteri terpuji
Loteriku menang keranamu wahai isteri
Plan di buat di terima sebulat hati

Apa abang cakap ulang sekali lagi
Tak perlu di ulang inilah bukti
Sehelai kertas chop mohor di beri
Tandanya plan lulus 100% kini

Hmm Hmm hanya di kau…hidung pula di cuit kini
Tanda gembira sukanya dalam hati
Apakah tidak salah mataku ini
Masih juga terbit rasa sangsi

Aku memerhati sekali lagi
Aaaaa…aku menjerit sekuat hati
Merangkul dirinya ciuman di beri
Memang tidak silap inilah rezeki kami

Thank you abang atas kepercayaan
Memang abang tahu Nur berkeupayaan
Upahnya akan kita rundingkan
You know what I mean….

As clear as crystal my darling
Your senggeh always make me pening
Not to worry we can go pusing-pusing
Anytime you want I come running

Ketawa dan senggeh sama sahaja
Adam Hassan itulah orangnya
Sakit hati atau gembira
Aku menerima dengan seadanya

Oh Oh hanya di kau…seorang saja
Yang bertakhta di dalam jiwa
Semua di buat kena belaka
Dirimu pengubat segala duka dan lara

Tak perlu abang nak puji-puji
Sekilas pandang Nur tahu apa yang di ingini
Terima kasih wahai isteri
Memenuhi kehendak suamimu di awal pagi

Nur ingat temperature abang memang dah tinggi
Lain yang Nur cakap lain pula yang abang impi
Rundingan meja bulat sudah di persetujui
Kenapa Nur tiba-tiba nak melarikan diri

No round table and diskusi
With you everything semua tak jadi
Especially bila dah menang loteri hari ini
Whatever I say you memang tolak tepi

Wah apa sudah jadi denganku punya isteri
Cakap juga rojak campur mee kari
Nur Amina do you realize what did you say tadi
Yes..I said no round table and diskusi

Oiii apahal kamu Romeo and Juli
Sejak bila script ada rojak and mee kari
Nanti ku lesing kau tak bangun lagi
Bertambah mengada-ngada kau sejak akhir-akhir ini

Hehehe tak usahlah marah berapi-api
Kami practice untuk lain movie
Sekarangkan semua hendak Romeo dan Juli
Untuk kutipan tiket paling tinggi

Angan-angan tinggi di awan
Janganlah nak perasan yang bukan-bukan
Siapkan ini movie baru boleh berangan
We can sit down and talk for tahun hadapan

Diriku dah merapik dan meraban
Apapun Adam dan Nur meniti kebahagian
Jangan lupa doa di iringkan
Supaya kad jemputan cepat di edarkan

Owned and written by : Sanaa 07/07/10

3 Responses

  1. marvelous…..angau dh ni..dok berangan jek..he5

  2. on jer laptop terus ke sini
    tak sangka plak ada pantun yg berkesan dihati
    saya membaca sengih tak henti
    terbayang2 c joli n moli..hihihi….

    tak sabar nk tgu kad jemputan
    joli n moli akan disandingkan
    mmmm…bilalah nk jadi kenyataan
    agar hilang semua rasa tak keruan…😀

  3. salam,

    dah ku kata wahai kengkawan
    sanaa meroyan mmg tahap gaban
    ultraman tiga geleng kepala bila dia merepek meraban
    nampaknya angau kita tak berkesudahan

    ku baca pantun mu sanaa ku senyum sendiri
    terbyg2 di mata acting cjoli moli
    bomoh apa cjoli moli pakai niii..
    smpi semua org ckp depa pasangan serasi…

    bomoh x bomoh kurasa bukan main factornya
    tp bakat dan keikhlasan dlm kerja
    niat yg baik pasti diberkati rezekinya
    pasti dihargai & dikenang sepjg masa..hehe..ingat yerrr..

    haha..mcm la depa baca..takpa..hv a good day sanaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: