• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Lahhh Ada Lagi…

Aku ingat cerita sensasi dah jadi basi
Dah pulangpun orang dari luar negeri
Cerita yang ada masih lagi berbunyi
Kak Pora dan Cik Normah berita terkini

Belum habis cerita ko rupanya Fasha
Apahal pulak ko nak bersemuka dengan Kak Pora
Cik Normah kata nama ko dah kelam saja
Buatlah promosi supaya ada orang bercerita

Lakonan ko kabar mereka tak boleh di puji
Kisah peribadi yang melambung tinggi
Betullah agaknya orang kata ko tak siuman lagi
Dapat cincin pun boleh lupa bulan mana di beri

Aku nak gelak tengok ko ni
Melenting sana melenting sini
Tapi namamu tidak pernah aku ketahui
Sehinggalah ko lemparkan tuduhan pada si Tizzy

Wartawan hiburan yang mencari bahan
Dah lemas dengan ko punya permainan
Kerana itu ko kena tukar umpan
Pelakon muda yang popular ko tuduh bukan-bukan

Aku nak suggest ko musabahah diri
Supaya berhenti menyakitkan hati
Orang keliling yang masih ada simpati
Sebelum semua pusing and cabut lari

Lahhhh aku ingat ko terror tak bertepi
Ko sedih pula bila orang tidak mempercayai
Tidak puas hati atau ko takut kali ini
Dah penat atur strategi tapi tetap tak menjadi

Tapi apapun aku nak puji
Hampir sebulan cerita ko tak habis lagi
Boleh pulak ko tidur bila malam hari
Fitnah ko tabur langsung tiada simpati

Agaknya berapa lama ko promosi
Cerita peribadi supaya masuk paper hari-hari
Orang move forward ko masih kat situ lagi
Macam manalah nak menang anugerah tahun ini

Oklah Fasha tak guna aku cakap berapi-api
Ko bukannya makan nasihat lagi
Aku pesan jugalah supaya ko musabahah diri
Usaha yang baik mesti orang puji

Kalau keluar cerita ko lagi
Aku tengok dan tolak tepi
Asalkan ko jangan sentuh cjoli kami
Kali ni ko nahas tiada ampun lagi

Oh ada satu lagi aku nak pesan
Ko jangan usik pasangan sepadan
Title tu tak akan di lucutkan
Pada cjoli moli yang kami banggakan

Owned and written by : Sanaa 07/07/10

8 Responses

  1. hehehe…kak sanaa yg ku sayangi
    tak sangka plak marahmu dh berapi2
    siap bg warning sekali
    habis la si fasha kali ni..hihi

    wahai akak yg baik budi
    gelaran yg kita beri sesuai sekali
    takkan ada yg berani mempersoalkan itu ini
    pasti semuanya akan mempertahankan cjoli n moli

    hehe……chaiyoookkkkk2 all of us…😀

    • Wahai Seh dan Apple selamat pagi
      Pagi-pagi nampaknya dah report duty
      Memang kita tetap mempertahankan cjoli moli
      Kubu dan benteng pertahanan jgn kasi di tembusi

      Dah sarapan ke belum adik-adik ku di pagi ini
      Kalau belum nanti ku beli roti nan dan capati
      Apple mesti nak makan sushi
      Tapi kena tunggulah tengahari nanti

      Ok adik-adik have a good day…

  2. caya la kapten…….tabik springgg!!! toing toing toing… berabuk seh ayat!!! kak lau lagi kurang sopan lg best!!!he5
    ntahla ap nk jd kan si sendot ni….budget die tu cun ke??? suara tersepit..terhimpit…. tgk muke die cam nk muntah!! uweeekkkkksss..betol kata kapten, asalkan jgn dia sentuh ‘joli & moli’ kita udah la kan!! lau nahas dia kite org kerjakan …t apple panggil semua hulubalang.. hulupedang…gerak gempurrrrrrrrr!!!!!he5 (mrh ni)

  3. alam temang2

    hahaha kwn kita dh mengamok sakan
    hilang sabaq hilang sopan
    ayat keluaq yg bukan2 dh tak blh tahan
    sikit hr lg klu tak diam jgk..dia terkam..

    dh ku ku bilang minah ni tak mkn naSsihat
    busuk hatinye bkn baru tp dh berkarat
    itu lh amalan hidup org yg sentiasa berniat jahat
    dia hya akn sedaq klu diri sendiri yg terjerat

    hahaha wahai teman jgn di layan manusia sebegini
    lg layan lagi lh dia syok sendiri
    dia tak kira apa jenis publisiti
    yg penting dia blh keluaq tv

    dh lm dia tersepi
    tak dak yg lyn tak dak yg peduli
    ni nmpk cerita cjoli moli semakin sensasi
    tak blh nk tumpang sekaki..dia nk musnah br pueh hati

    wahai teman ku tahu sayang mu tak berbelah bagi
    pd pasangan serasi sijoli moli…hihihi
    jgn lh susah hati klu you nk serang jgn lupa kt kami
    yg sentiasa berdiri di belakang mu ini..hihihi

    ank2 buah mu ni blm berpecah lg
    cuma diam sbb blm dpt arahan terkini
    pn presiden.. tiup je semboyan nnt
    kita pakat terepa tak cukup tanah dia nk lari..hihihi

    ayaq cincau basi senjata dulu
    tp kini kita dh ada yg baru
    tak perlu heboh tak perlu terburu2
    nnt klu degil jgk baru kita serbu..

    pantun mu mlm n pagi tadi ckp berseri2
    sesuai sekali sebagai santapan hati dipagi hari
    tak blh nk nafi malah patut dipuji2
    bila baca blh tersenyum sendiri..
    boleh angau tak henti2..hihihi

    tolong sambung sup n red..

    • sup beli yer dodin..

      wahai temanku dodin yg dikasihi
      pjg sungguh pantun mu kali ni
      nampaknya idea menjadi-jadi
      bila sana naik angin sama kaki

      hihihi..sblm tiup semboyan habag mai dulu kat sini
      senang skit nak asah parang dan juga senjata terkini
      kami tak mau la terepa membuta tuli
      baekknya modus operandi dan bebaloi penat lelah kami

      tp kan dodin nak tau jugak apa upahnya
      takkan asyik bg harapan saja
      nak berperang mesti tau matlamatnya
      sanaa asyik dok kasi hint tp x mau kasi bukti kat kita

      hahaha..tuah tanah..cuber citer skit y r u so confident lately?..hhehe..

      • Salam Sup dan Dodin

        Pantun semua berasap dan berapi
        Tuan tanah tak berapa sihat hari ini
        Confident level ku saja yang tinggi
        Badan lesu tak terperi

        Jangan toleh ke belakang lagi
        Siapkan saja segala senjata terkini
        Ramai benar manusia yang iri hati
        Kasihan ku lihat pada cjoli moli

        Oleh kerana teropong ku rosak sehari dua
        Hari ini baru dapat full rencana
        Pasangan bahagia memang bahagia dan ceria
        Kita tunggu press conference NKTM utk tahu segala

        Sementara itu rajin-rajinlah pasang telinga
        Baik buruk kena dengar juga
        Supaya tidak ada salah sangka
        Cjoli moli meniti bahagia bersama

        Pleasant evening dear friend…take care

    • dodin…
      sup dah balas pantun tu,
      red tak sanggup dah…nak terburai isi perut ne,
      yealah bila pn.president bagi pesanan tu,
      ne bukan main main,
      cucu Hang Tuah tu dah berasap…..

  4. bravoooooooooooooooooooooooo………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: