• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

‘Budak Kecik’

Eh mana pulak budak kecik ni pergi
Hai kamu keliling rumah apa yang di cari
Kak Liza nampak tak budak kecik hari ini
Hehehe budak kecik tangkap ikan di kali

Hah biar betul apa yang akak cakap ni
Dengan siapa budak kecik pergi
Entahlah tapi ramai dalam group tu tadi
Yang kamu resah tak tentu pasal kenapa wahai Remy

Laahh kak saya hanya bertanya ke mana dia pergi
Hmm betul tiada curiga di dalam hati
Cuma risau kak kalau apa-apa terjadi
Bukan sebab cinta sedang berputik dan bersemi

Cinta belum boleh di petik kena di siram setiap hari
Baja ku tabur supaya menjadi
Usahlah kakak bimbang dan tercari-cari
Sampai masa akan akak tahu sendiri

Kamu masih nak menafikan apa yang kami lihat kini
Mengaku sajalah yang bunga sedang kembang dan berseri
Tak perlu nak main sembunyi-sembunyi
Rahsia yang ada telah retak dengan sendiri

Betul jugalah kak buat penat saya menafikan
Kini saya mengaku adanya kembang setaman
Alamak Remy silap tiada pula wartawan dan pita rakaman
Hehehe itulah maknanya Allah telah menyelamatkan

Siapa yang terselamat dan siapa terkorban
Eh eh budak kecik menyampuk sakan
Hujung dan pangkal tidak ketahuan
Datang menyampuk salampun tidak di hulurkan

Ohhh kak Liza dah jadi reporter sambilan
Boleh Dara tahu apa yang nak di lapurkan
Kalau nak tahu abang Remy risau tahap gaban
Dengar kamu ke kali dengan ahli rombongan

Alhamdulillah ada juga orang yang risaukan Dara
Kan kita dah memang satu keluarga
Kenapa akak nampak musykil adanya
Eee budak berdua ni memang nak aku hantuk kan kepala

Kau orang tunggu sahaja
Akan akak lagakan kamu berdua
Segala reporter, station tv tak kira majalah mana
Bagus tu kak saya sokong segala idea

Hehehe Uda dan Dara ketawa geli hati
Kak Liza dan crew geram tak terperi
Tambat saja kak mereka berdua ini
Lepaskan kerengga mesti mengaku saya gerenti

Oii ada orang menyampuk pula
Alaahh Uda jangan nak cover line adanya
Kat sini kau buat tak kisah saja
10 hari di sana aku cemburu melihatnya

Apa yang di lihat apa yang di cemburukan
Kalau bercakap tu biarlah terang-terangan
Yang kau bersuluh waktu kesiangan
Macamlah orang tak tahu segala apa yang di sorokan

Cop cop apa butir segala bicara
Keliru Dara bila mendengar semua
Kak Liza mahu mengumpul wartawan yang ada
Crew pula berkata menyokong segala idea

Amboi Dara lakonan kamu sungguh bermakna
Uda dan Dara pandai sungguh bermain silap mata
10 hari kat sana berenggang tidak adanya
Macam belangkas ke mana saja berdua

Ini lagi satu pengakuan
Cakap kat sini buat apa wahai kawan
Dah akak kata kumpulkan semua wartawan
Biar mereka rasa dudukpun tak keruan

Budak kecik tahu tak apa yang mereka kata
Entah…dari tadi asyik suruh mengaku saja
Jomlah kita pergi kali tangkap ikan yang ada
Biarkan mereka terjun dengan labu-labunya

Tengok tu kak mereka masih boleh buat selamba
Jangan di layan kak mereka ni penuh dengan rahsia
Ambush saja kalau nak tahu cerita mereka
Kejap lagi saya beritahu meeting place depa

Oklah semua layanlah perasaan dan sangkaan
Kami berdua nak merehatkan minda dan badan
Lagi di layan lagi berpanjangan
Suka hatilah apa saja yang hendak kalian fikirkan

Uda dan Dara berlarian anak ke kali
Bagai anak kecil gembira mendapat guli
Deraian ketawa memecah sunyi
Misi mereka tetap tersimpan rapi

Itulah sebahagian dari aksi
Sang Pencerita dapat melalui mimpi
Kita anggaukan setiap hari
Press conference NKTM jawapan di beri

Ingat tak pada video ‘SHE’
Dah ku bayangkan orang lain suasasa begini
Power of Love and Imagination jalan selari
Itulah confidence level sang pencerita saban hari

Owned and written by : Sanaa 09/07/10

3 Responses

  1. Hi San & Sup,

    memang pun meletup aka MELATOPPP kan,
    yealah tengok aje drama NK byk ayat Adam & NUr melekat kat kepala, even wawancara kat MHI 2x, Sure Heboh..kita tak bosan tengok kdg boleh senyum sendiri kan….

    emmm…apa lagi bila Remy usai duduknya dekat2…kekeke…hai red pulak melalok….

  2. salam san,

    saper kak liza?..someone u know?..
    actuallykan when u mentioned ‘budak kecik’ i teringat when remy and tiz invited to mhi ..just a day b4 tv3 start ulang tyg tanpa iklan…when asked abt their opinion on NK..x ingat details..remy said..when they start shooting NK and when he see the shots and cinematography by Khabir..pastu tgk ‘budak pompuan’ nie (pointing kat Tiz) jln kat tgh2 sawah..remy dpt rasa drama ni akan meletup..pastu Tiz sampuk..tapi kita tak sangka akan meletup mcm ni skali..hehe..remy referring Tiz as ‘budak pompuan’…hmmm..:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: