• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Waaah…baik punya demand

Nampaknya aku ketinggalan keretapi
Tidak terbaca article Cik Normah tempoh hari
Ko masih berkokok rupanya lagi
Oii betullah kalah tembok muka ko ni

Amaran ku beri tak ko ambik peduli
Hulubalang ku dah siap dengan perasap dan jampi
Ku hantar santau belacan baru ko bersin tak henti-henti
Hidung rompong ko kena buat plastic surgery

Apa ko ingat ko Angelina Jolie
Indonesia dramapun tak lepas pergi
Letak demand yang bukan-bukan kini
Silap-silap shoru pun miss nanti

Betullah kata semua
Segala nasihat ko pandang hina
Aku tak tahulah ko manusia apa
Ingatlah Fasha hari dah beransur senja

Ko ingat langit tu ko punya
Boleh ko junjung sampai bila-bila
Dapat berlakon patut bersyukur adanya
Ini ko letak syarat entah apa-apa

Aku ingat ko sekarang ketawa hari-hari
Nama ko keluar paper tak henti-henti
Nak berlakon tapi tak mahu dengan Cjoli
Ada ke script untuk ko yang siap kini

Julia Roberts pun cakap tak berapi-api
Berpuluh movie lakonannya kini
Ko satupun belum cecah box office lagi
Riuh sekampung tapi tarak isi

Kesian juga aku tengok ko ni
Muka tak lawa tiada budi pekerti
Kenapalah artis Malaysia selalu macam ini
Perangai buruk dan dengki hati

Memang padanlah ko dengan si jejai
Ada isteri buat halai balai
Kalau ko nikah nanti pasti tak bercerai
Sebab ko perasap kuah dan gulai

Sayonara, adios, bye, selamat jalan
Drama, movie, telefilem tak akan dapat sambutan
Dahlah aku bukan peminat drama tempatan
Nama dan muka ko lagi aku tak berkenan

Aku tak akan warning lagi
Lagi sekali ko sebut nama cJoli
Belacan paste singgah nanti
Lepaih ni tolonglah berhati-hati

Owned and written by : Sanaa

7 Responses

  1. dia siapa???????
    rupa paras kelas ke tiga
    suara pula tersepit bila berkata
    knapala si sendot ni agaknya
    dh xde modal nk masuk berita utama

    makan sambal belacan mmg sedap
    lagi sedap lau campur tempoyak
    adoooiiiyai sendat ko ni mmg perampas
    harapkan muke je..esok lusa kerepot ko nak harapkan ap plak??

    mmg mcm ni la artis m’sia
    lagak diva ..tapi ap pun xbleh
    gosip je yg panas sana sini
    lau ko kacau joli n moli..siap ko nanti
    cecair penuh bakteria aku lemparkan kat ko nnti..
    bru ko tau langit rendah ke tinggi
    be careful sendot…pas ni turn ko dpt madu..jejai..jejai

  2. red sambung,
    dee sedop nya sambal petai n scalop
    hidangan tengahari
    tak nampak telinga kanan dan kiri
    terima kaseh daun keladi nanti kita makan sama2 lagi….

    pn.president dah warning sendat dgn belacan paste terkini
    hi sendat ada hati nak demanding kat cjoli
    u superstar atau level diva sendat oii
    atau ko fikir ko tu Christine Hakim
    tak perlu sorry, dah ramai astist ko kenakan konon kau tu baik sekali……
    73

  3. salan san n kawang2

    aahh minah ni mmg tak kenai sempadan
    teman kita dh marah tahap gaban
    berani lg dia dok demand2
    mmg betullh sendad ni nk kena past belacan

    kn teman dh kt mukanye dh mcm tembok lg
    tebal muka nye dr topeng besi
    tak blh nk sembunyi2 la dgn buat plastik surgery
    Cuma bior je lama2 meroyan lh dia sendiri

    wahai teman jgn ditunggu2 lg
    serbu je dia dgn senjata terkini
    ayat2 power kt twitter n fb
    biaq minah sendad ni kancing gigi

    moli kita bkn sebarang bintang
    bintang yg dh jd pujaan
    bkn sj mudamudi yg seangkatan
    ni peminatnye semua perinkat termasuk yg veteran

    drama melayu dh jd bualan kita hari2
    berkat NK n NKTM lakonan joli moli
    jgn perasan nk heboh demand itu ini
    klu tak de ‘awk’ dlm dunia seni ni pun tak kn hilang seri

    wahai sup jgn marah pantun ku pnjg jgk hr ni
    tak tahu mn mai idea ku bertubi2
    bl msk je topik minah perasan diri ni
    tangan ku tak tertekan k/board n payah nk berenti..hihihi

    wahai teman ku berenti disini..
    bg peluang sup n red nnt..
    lg plk teman blm pun makan tengah hr
    manu ku hr ni sambal petai n scalop lg..hihihihi
    sudi2 lh jmput mkn sekali..

    sup n red tlg sambung..

    • haha dodin,

      kalau bab nie idea dodin mmg menjadi2
      sampai nak hancur keyboard dia uli
      tarik napas pjg2 yerr..takut heart attack mari
      silap haribulan menangis x berlagu nanti

      kamu nak dengar satu cerita
      ku dgr cjoli moli kita shooting di putrajaya
      dah dua tiga hari rasanya
      x mau ka pn. president pi intai depa?

      agaknya moli dan joli pindah putrajaya
      rumah indah kat tepi tasik sana
      hehe..x dpt ku byg betapa romantiknya mrk
      sentiasa berduaan dan bahagia..

      oklah teman ku undur diri dulu
      ada assignment yg menantiku
      tp blog sanaa ni mcm ada candu
      tiap hari ttp ku curi waktu nak baca nukilanmu

      hehe…hv a good weekend to all of u…:)

      • Hi Sup

        memang ku tak teropong mereka di sana
        hari-hari romantik nanti anggau semua
        alahai macam ku tahu saja rumah yang macam mana
        tepi tasik, padang golf, taman permainan semua ada….hehehe

        cedok juga kot adanya…hahaha diriku perasan… good weekend to you to dear..

  4. akakkkkkkk……😀
    La, x habis2 lagi ker c fasha tu??? xnak berlakon ngan joli plak???akak baca kat mana???hehe…lama dh x bc paper…sbb tu ketinggalan…nsb baik ada akak yg prihatin nih…ada gak info pasal c joli tu….

    • Iya Seh, tak habis lagi minah tu meroyan…dalam berita harian semalam kot ruangan Cik Normah…hehehe…siap si Fasha cakap ngan producer tak mahu berlakon kalau joli…ewah ewah dia ingat dia siapakan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: