• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Anak…Ayah dan Ibu

Salam wahai kawan dan juga teman
Tadi ada diriku mendapat kabaran
Katanya NKTM sedang dalam penggambaran
Di Putrajaya mengikut lapuran

Tidaklah diriku meneropong di sana
Kerana ingin membiarkan mereka berdua
Asyik di kacau sepanjang masa
Bimbang juga concentrasi tergugat adanya

Oleh kerana tidak boleh lena
Adam dan Nur asyik dalam kepala
Ku pasang binoculars yang panjang berdepa
Anak mereka perempuan dan Sophea di beri nama

Lupakan buat sementara
Keluarga bahagia version yang ku cipta
Bayangkan kalau inilah NKTM yang ada
Adam dan Nur yang bahagia dan ceria

Assalammualaikom ayah Sophea berkata
Hmm sedapnya bau…ayah masak apa
Hisssh jangan bising nanti ibu terjaga
Ok…ayah nak surprise ibu, kenapa

Hah Sophea tahu ayah nak pujuk ibu
You owe me 10 bucks for hari tu
Anak dan ayah kalau dah bersekutu
Sampai ibu di sinipun buat tak tahu

Oh good morning ibu, how are you
Amboi-amboi mana salam untuk ibu
Heee…daddy says this is for you
Big breakfast is healty and good selalu

Selamat pagi isteri abang
Janganlah tercegat and cekak pinggang
Silalah duduk mari kita sembang-sembang
Maaf lambat semalam sebab abang lupa jalan pulang

Ohh itu sebab abang lewat tiba
Ya sayang sign board terpusing abang terpinga-pinga
So I turn-turn baru jumpa
Jangan nak senggeh nanti Nur piat telinga

Excuse me ibu…salah denda tu
Today ketuk ketampi schedule baru
Sophea bijak macam ayah kecil dahulu
I am not going to believe both of you

Sayang janganlah marah pagi-pagi
Penat kami prepare breakfast dari tadi
Marilah makan wahai isteri
Nur tak sayang abang dan Sophea lagi

Anak dan ayah tidak boleh di beri muka
Lagi di layan tambah mengada-ngada
Sophea cepat siap jangan buang masa
Ok, nanti boleh tak kita makan sama-sama

Senyumlah sayang jangan masam sahaja
Abang dan Ridzwan hanya pergi suka-suka
Nur cemburu ya…takut abang pasang dua tiga
Alaah itu saja alasan yang abang ada

Kalau dinda tak percaya belahlah dada
Pantun abang tu dah terlalu lama
Orang sekarang tanya how much tutup cerita
Nur bukannya isteri yang cemburu buta

Oh ya ke abang terlupa pula
Nah ini ada…1, 2, 3, 4, 5 = 50 totalnya
Ini saja yang ada…nanti abang koreklah mana-mana
Anyway this house you yang punya

Ooops tarik nafas jangan nak menyinga
Cepat Sophea incredible hulk dah menjelma
Ok ayah nanti Sophea bawa camera
Lahh ayah belum tukar jadi Big Foot pula

Closer…closer…say cheez
Ayah senggeh ibu masam bak cuka
Incredible Hulk dan Big Foot bersama
Dengan penuh gaya Sophea memegang camera

Sophea ketawa geli hati
Melihat gelagat ayah dan ibu di pagi hari
Merah padam muka ibu memang berseri
Ayah memberi ciuman di kedua belah pipi

Ayah memegang kedua belah pipi
Ciuman di beri pula di dahi
Lain kali abang tak buat lagi
Only football match abang lupa diri

Abang ni makin tua makin menjadi
Tak Nur…abang bukan miang keladi
Eee…eee saja buat Nur sakit hati
Mana sayang biar abang tampal koyok nanti

Tok marilah tengok ayah dan ibu
Malaslah cu…Tok dah tengok sejak dahulu
Perangai tak ubah depan anakpun begitu
Anak perempuan sebiji macam ayah dahulu

Marah Nur penuh manja
Adam tahu itu sebagai perisa
Resipi rumahtangga yang sentiasa bahagia
Ikutilah cara mereka sekali sekala

Kawan-kawan dan juga teman
Lawak bodohku sekadar hiburan
Kalau tak gelak senyumpun jadilahkan
Ataupun nak yang anggau tak berkesudahan

Dalam kepala ligat memikirkan
Adam dan Nur lemas dalam pelukan
Istanbul atau Paris mana satu pilihan
Meraikan ulangtahun perkahwinan

Owned and written by : Sanaa 11/07/10

2 Responses

  1. kak apple pun dok tersengih2 jek ni…
    walaupun ‘lawak bodoh’ tapi ianya cukup semuanya
    untuk tatapan all fan kita semua
    yg semestinya mmg dok angau akibat mereka

    family nur + adam mmg bhgia
    tambahan pula ngn simanja yg bijak belaka
    kak…nukilanmu walaupun anganan belaka
    tapi ia cukup istimewa wat kami semua…

    tq kak…

  2. salam buat akak dan moga sihat hendaknya…
    saya membaca tersengih sambil ketawa
    terbayang nur dan adam bersama puteri tercinta
    oh, alangkah bahagianya famili mereka….😀

    kasih Nur dan Adam takkan sirna
    kita menunggu mungkin ada khabar gembira
    biarlah angan2 menjadi nyata
    utk melihat mereka bersama…

    thanx utk akak kerana sentiasa update cerita terkini pasangan sejoli nih…hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: