• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Kasih Adam Dan Nur

Adam dan Nur duduk berdua-duaan
Melihat bintang yang bergemerlapan
Tiupan angin yang sungguh nyaman
Adam dan Nur tenggelam dalam khayalan

Nur di belai manja dan mesra
Tangga rumah tempat bermula semula
Cinta Adam yang tersimpan sekian lama
Tercetus semula tiada siapa boleh mengubahnya

Nur gelisah dengan tiba-tiba
Memegang perut yang makin membesar adanya
Dua bulan bukanlah lama
Adam dan Nur bakal menimang cahaya mata

Gelisah Nur Adam turut merasa
Sedaya upaya berusaha untuk Nur rasa selesa
Anak ayah jangan nakal adanya
Kasihan ibu nak berehat juga

Baby nakal macam ayahnya
Manja seperti ibunya pula
Lelaki atau perempun mereka terima se adanya
Bersyukur mereka pada Yang Esa

*****

Apa yang abang tenung dan renung
Nur yang makin comel dan berseri
Bukan yang makin besar macam tong
Your glowing face dah macam bayi

Thank you abang dengan pujian lagi
Ada apa-apa yang perlu Nur penuhi
Tak ada apa just duduk rumah goyang kaki
And layan suami mu ini

I love the part of goyang kaki
Bertuah Nur jadi isteri
The last part agreement belum di tandatangani
Layan suami benefits belum di update lagi

Why suddenly your mata besar looking at me
You are saying benefits belum di update lagi
May I know apa yang masih kurang…my darling isteri
Lay it out biar senang untuk ku penuhi

Alhamdulillah…suami Nur memang baik hati
9 bulan ku terima layanan bagai permaisuri
Wajahku di belai dan di renungi
Nur tetap permaisuri walau apapun yang terjadi

Kucupan di beri dan di terima
Adam dan Nur lemas di alam nyata
Bersaksi rembang mentari senja
Kasih di padu bersemi akhirnya

*****

Adam dan Nur ke kali petang tadi
Ambil angin dan meniti memori
Gembira mereka ke mana saja pergi
Membuat ramai tertanya-tanya apakah resipi

Berapa kali honeymoon dalam sebulan ini
Mak Ani membebel kerana bimbang Nur sakit kaki
Asyik berjalan tak henti-henti
Dah nak bersalin masih sibuk ke sana ke mari

Mak janganlah susah hati
Bukannya Nur pergi seorang diri
Abang Adam sentiasa menemani
Kalah belangkas mak tengok akhir-akhir ini

Adam datang merapati
Mendengar perbualan yang mencuit hati
Isteri di peluk tanpa segan silu lagi
Mulalah Mak Ani buat tidak peduli

Anak ayah nakal tak hari ini
Kandungan Nur lapan bulan kini
Detik dan waktu yang di nanti-nanti
Bahagianya mereka dalam cinta hakiki

Manjanya Nur dalam belaian
Kasih suami yang tiada sempadan
Berkat ikhlas doa yang berpanjangan
Bahagia mereka dalam kehidupan

Kasih yang mekar tidak akan di sia-sia
Zuriat yang lahir bukti kasih yang ada
Salah dan silap di leraikan segera
Semuga aman rumahtangga yang di bina

Kandungan Nur menunggu hari
Debaran Mak Jah Mak Ani bertambah kini
Lelaki atau perempuan tunggulah NK the movie
Itupun kalau yang di speku menepati

Blog ini telah lama di isi
Kebahagian keluarga Adam dan Nur sentiasa di nanti
Seorang perempuan dua lelaki benih kasih mereka ini
Makin membesar perhatian bertambah kini

Ku tunggu the movie hanya untuk menyelami
Kasih Adam dan Nur selepas jejak cinta hakiki
Selain itu diri ini belum teruja lagi
Kerana bimbang luka lama berdarah kembali

Diri ini juga dah jauh ketinggalan
Short story masih gagal di siapkan
Plot cerita dan romantic perlu beriringan
Supaya teman-teman tak jemu melayarkan

Itu saja buat kali ini
Lain kali kita bertemu lagi
Lahirnya si buah hati
Dalam Nur Kasih The Movie

Owned and written by : Sanaa 14/07/10

3 Responses

  1. LLBK short formnya
    kalau luka itu berdarah kembali
    tak sanggup bakar panggung bak ceta hindi
    biarlah red tatapi blog sanaa hari hari
    berangan hingga cjoli moli termenteri di suatu hari nanti…

    joli fb mu red teropong hari hari
    kalau cable tak di tembusi
    red majal sampai senyum nampak gusi
    mun tak dapat juga red layari NK episode terseluh kaki
    gelihati tengok ‘Adam’ ‘jelousy’ serta curiosity kat isteri
    maklumlah nak pikat permaisuri mesti bijak ‘tricky’ sampai lembut hati…

    san, ingat tak ayat ne
    “kalau suka kata suka”…..
    rasa tersembul mata menahan gelora
    hai suami ku ini ada ada saja
    nak ku terkam tapi tak terdaya
    pasal dalam hati ada cinta………..
    tak dapatku nafikan hanya kau cinta pertama…

    moli memang red jarang nak ikuti
    hanya blog sanaa red jejaki
    tugasan juga perlu di isi
    tak mengapa hanya A1N1 aka R1T1 cjoli moli
    bukan red syok sendiri…ramai lagi yg org ‘beruri’
    tak percaya tengok kat CARI reben di ikat pun jadi teka teki..

    cerioooooooooooooooooo

  2. sanaa…
    susah nak gambarkan apa yg akak rasa bila baca coretan mu…suka dan bahagia..kehidupan nur adam begitu terasa…bayangkan penantian yg lama bukti cinta suci mrk…akhirnya termakbul jua…bahagia nur dan adam menanti saat bahagia…ditatangnya nur bagai permaisuri raja…begitu hebat cinta adam buat nur…kalah cinta shah jehan dan mumtaznya…
    jika apa yg dicoretkan ..sama dgn jalan citer nktm…alangkah bahagia…kita keluar panggung dgn senyum sampai ketelinga…
    dan alangkah hebatnya…jika ia menjadi realiti dialam nyata..eperti yg kita selalu angankan…meletup satu malaysia…mendengar perkabaran gembira..jika benar uda dan dara ada cinta dijiwa…..amin!!!

  3. salam dan semoga ceria hendaknya
    buat akak, nukilan mu buat saya senyum sentiasa
    debaran nur dan adam mununggu kelahiran cahaya mata
    dapat diselami apa yang dirasa…

    kasih suci pasangan serasi
    membuatkan kita turut merasai
    walau dugaan datang dan pergi
    namun, kebahagiaan tetap mengiringi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: