• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

All in One

Mata ini degil pula
Selsema buat diri tidak selesa
Ku tatap santapan jamuan mata
Namun gagal untuk di jadikan cerita

Duduk termenung di awal pagi
Ku cari ku belek rumah orang ku pergi
Tak jumpa satu apapun lagi
Baiklah diriku meroyan sendiri

Mia Sara anak siapa ni
Anak mummy dan daddy jawab si comel ini
Bukan anak papa Remy dan mama Tizzy
Samalah tu aunty…semua gelaran Mia yang beri

Oh comel sungguh Mia ini
Kulit mama mata papa campuran serasi
Aku duduk berangan lagi
Mesti cantik anak Remy dan Tizzy nanti

Hahaha sang pencerita perasan sendiri
Remy dan Tizzy tak kenalpun diri ini
Hanya Nur Kasih yang ku tontoni
Duduk meroyan hingga ke hari ini

“Itu tempat abangkan”
“Mana Nur tahu”

Senyuman Nur memikat perasaan
Sehingga sekarang hafal dalam ingatan
Hai Adam bertuahnya badan
Satu cerita diriku tak keruan

“Abang sebenarnya”
“Sebenarnya apa Nur”

Adam menunggu dengan penuh debaran
Ungkapan Nur Amina dengan jelingan
Apa sayang…susah sangat ke nak di ucapkan
Ini bukan ucapan tapi pengakuan

Pengakuan apa yang hendak Nur berikan
Sebelum itu Nur ada satu permintaan
Apa dia sayang…akan abang segera tunaikan
Panjat pokok dan duduk di dahan

Papa, Mama…aduh satu kampung Mia cari
Di sini rupanya papa dan mama sembunyi
Hai kacau betul anakku ini
Baru nak meniti memori…dah terbantut lagi

Wahai Director kasi can lah sama gua
Dulu Nur Kasih guna taktik yang sama
Apa macam mau pikat si Dara
Asyik cut mood hilang juga

Papa…papa cakap dengan siapa
Di sini hanya Mia dengan Mama sahaja
Papa nak pikat Dara yang mana
Kan mama dah ada depan mata

Hmm anak sekarang pandai berkata-kata
Perasan saja apa di buat oleh papanya
Papa kata dengan mama…I love you Nur Amina
Bagaimana pula dengan Mia Sara

Mia Sara kan anak papa
Tentulah sayang papa tak terhingga
Dengan mama…papa kena bilang sentiasa
Kalau tidak nanti muka mama masam bak cuka

Hehehe Mia Sara ketawa geli hati
Papa menggeletek ciuman di beri
Jom balik…kita mandi
Kita nak balik KL sekejap lagi

Mia Sara girang sekali
Papa di kanan Mama di kiri
Menjadi puteri cjoli moli
Dalam NK The Movie hujung tahun ini

Batas-batas sawah menjadi memori
Cerita Kabir dan Mira kali ini
Tidak mungkin di lupa cinta hakiki
Adam dan Nur dalam pelayaran hati

Rojak mamak sedap sekali
Itulah coretan ku di subuh ini
All in one nama di beri
Tidak terdapat di mana-mana hanya di sini

Kawan-kawan yang di kasihi
Daku mohon mengundur diri
Kepala berat hidung berair kembali
Berehat sekejap untuk mulakan kerja di awal pagi

Owned and written by : Sanaa 22/07/10

One Response

  1. bestnyer lau dapat anak yg coml cam mia
    bestnyer lau dapat suami macam romantik cam adam
    bestnyer lau dapat jadi cam nur amina
    bestnyer xsabar nk tunggu NKTM..
    lg best lau anganan ni jd kenyataan..hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: