• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Mesra

Tanjung Karang melambai kami
Tempat penggambaran Nur Kasih dan NK The Movie
Padi mengguning tunduk berisi
Indahnya pandangan menggamit memori

Uda dan Dara kami jejaki
Sebagai Adam dan Nur pasangan serasi
Romantisnya pasangan ini
Semuga dari lakonan menjadi realiti

Jodoh pertemuan di tangan Tuhan
Kami di sini masih dengan doa dan harapan
Semuga suatu hari impian menjadi kenyataan
Buat sementara akan ku teruskan angan-angan

*****

Bahagia mereka dengan tiga cahaya mata
Namun dugaan tetap juga ada
Itulah namanya kita ini manusia
Tolak ansur faham memahami elak sengketa

Bahagia Nur bahagia Adam jua
Di pandang Nur dari kejauhan sana
Apalah agaknya yang melanda
Melihat isteri termenung saja

Hai sayang…jauh benar melayan perasaan
Taklah…cuma melihat ikan bermain
Terima kasih Puan Nur ikan ucapkan
Kau tahu ikan diriku juga yang keseorangan

Pelukan Adam bertambah mesra
Mulalah tu ikan…tengoklah Adam ini mengada-ngada
Tahukah kau ikan…dialah kekasih hati yang amat ku cinta
Namun diriku di biarkan sendirian sahaja

Dagu Adam di bahu Nur pula
Terima kasih abang kerana menerimaku seadanya
Sama-sama kasih wahai manja
Ciuman di beri penuh makna

Betul tak ku kata tadi
Sekarang kau tengok dengan sendiri
Sekumpulan ikan datang merapati
Mulut ternganga seolah mengerti

Wahai ikan diriku seharian tidak makan
Kerana isteriku asyik melayan perasaan
Janganlah dengar segala penipuan
Nasib baik dirimu Pak Mat yang kendalikan

Romantisnya mereka melihat ikan
Tiba-tiba Nur pusingkan badan
Jom bang kita keluar ke pekan
Nur teringan nak makan cendol di gerai Harapan

Adam memandang Nur dengan manja
Wajah tetap jelita walaupun anak tiga
Senyuman di beri lalu bertanya
Apa upah kalau abang bawa Nur ke sana

Hmm senyuman di beri amat menggoda
Jari Nur nakal berputar di atas dada
Mata juga ada peranan utama
Adam menunggu dengan debarnya

Nyatakan saja wahai kanda
Dinda di sini untuk mu sahaja
Senyum berdua bertambah nakal adanya
Nasib baik kita di kebun wahai adinda

Ketawa kecil si isteri memecah suasana
Wahai ikan kaulah saksi buat sementara
Perangai ini yang buat ku setengah gila
Namun kesunyian yang di nyata bila Adam tiada

Ketawa nakal Adam bergema
Di tarik tangan isteri melangkah segera
Cendol Harapan tempat tujuan kita
Ku jadikan umpan for next step bila malam menjelma

Jelingan di beri pada suami
Bertuahnya Nur kamu jadi isteri
Mungkin itulah yang di kata si pemerhati
Itulah kami yang anggau setiap hari

*****

Terbaca juga wawancara yang ada
Juga dari blog yang menyiarkan rencana
Dari awal ku dengar kabaran yang ada
Belum teruja diriku tentang jalan cerita

NK The Movie di adaptasi
Dari Nur Kasih yang dapat rating tertinggi
Jalan cerita yang penuh kejutan itulah sensasi
Sequel belum tentu dapat menandingi

Ahli nujum akan terus teropong sana sini
Untuk mendapat segala informasi
Mungkinkah diri ini kecewa lagi
Hanya di rundung malang nasib cjoli moli

Kemalangan keretapi menimpa merpati dua sejoli
Adegan di rakam jauh sekali
Melibatkan pasangan ini
Penonton menangis taglinenya kini

Itulah buat pagi ini
Layarlah internet dan akhbar untuk informasi
Bekerja keras team NK The Movie
Dalam hatiku hanya cjoli moli

Harap benar inilah hikmahnya
Bahagia sebenar di alam nyata
Akan ku tunggu pengumuman mereka
Untuk “sesuatu” yang di nantikan semua

Owned and written by : Sanaa 25/07/10

Melaka 4.15 am

One Response

  1. salam san,

    jgn la sedih wahai kawan
    yg kau baca itu spoiler part sedu sedan
    mmg movie ni penuh kesyahduan
    tp byk lagi part bahagia dan penuh ketawa kannn…

    hehehe ..mmg betul angan2 kita
    sama saja ngan mira mustafa and khabir bhatia
    nur dan adam mmg serasi dan bahagia berdua
    smpi mereka disamakan ngan laila majnun dan romeo juliet juga..hahaha….

    adam dan nur versi malaysia
    x dak taj mahal yg tersergam senibina
    tp simbolnya pokok hikmat di tg karang sana
    dan ku pasti their love story akan diingati smpi bila2

    doa kita x putus utk mereka berdua
    moga bersatu kat alam nyata
    harap2 terbit ‘rasa’ di jiwa mereka
    and then cepat2 umum kat semua…hahaha…

    san…hope all those pics gives inspiration to u …will skodeng for more…hehehe….cheers….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: