• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • August 2010
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Archives

Fantasia Bulan Madu

Terbayang wajah manja berdua
Itulah Uda dan Dara
Mendengar lagu wajah mereka menyapa
Kembali Sang Pencerita melayan rasa

Uda dan Dara meninggalkan kesan
Cinta hakiki yang mengasyikan
Sejak dahulu hingga anggau tahap gaban
Masih tertanya-tanya apa resipi yang di gunakan

Setiap pertemuan mesti ada perpisahan
Baik, buruk, sementara atau kekal takdir menentukan
Mencari hikmah di setiap kejadian
Membina memori indah dalam kehidupan

Tiada apa yang hendak di coret sebenarnya
Dendangan lagu mencerita segala
Buat teman dan pembaca semua
Inilah saja coretan di awal pagi yang mulia

Ramadhan bakal menjelang tiba
Beberapa hari saja lagi kita berpuasa
Semuga ibadah dapat kita jalan dengan sempurna
Kesihatan yang di beri janganlah di sia-sia

Padamu Uda dan Dara
Semuga selamat dan bahagia adanya
Sang Pencerita tetap dengan tugasnya
Walaupun yang lain makin surut anggau mereka

Owned and written by: Sanaa 01/08/10

*****

Demi cintaku pada mu
Ke mana saja kan ku bawa
Ku hujung dunia ke bintang
Kejora

Demi cintaku padamu
Kukorbankan jiwa dan raga
Biar pun harus ku telan
Lautan bara

Bulan madu di awan biru
Tiada yang menggangu
Bulan madu di atas pelangi
Hanya kita berdua
Mengecap nikmat cinta
Yang putih tak terbendung
Sesuci embun pagi

Andai dipisah
Laut dan pantai
Musnahlah ilham
Hilang pedoman

Andai dipisah
Cahaya dan bulan
Gelap gulita
Musnah asmara

Compiled by : Sanaa 01/08/10

3 Responses

  1. salam san,sup,dee& the gang semua,

    sengih ne tak habis habis sampai bila
    nak terkoyak telinga tak juga
    red lari dari alam maya beberapa hari
    diam kan hati konon nak melupakan apa yang ada
    tapi tak juga berkesan…asyik2 joli moli di depan mata
    dan rindu juga dgn budak dua ne…

    hai joli moli resipi apa kau org hembus kat kami ne…

    tajam mata kita tak boleh di sangka
    sebab tu lah pn.president dah lantik setiap penjuru kiri kanan depan belakang diam diam misi nya
    satu gambar pun kita boleh meneka
    walau di bilang tak ada apa apa…

    sup…ne mata bionik pun kalah….

  2. salam san…

    apa khabar kawan ku hari ni
    ku harp sihat dan sokmo sengeh nakpak gigi
    mana kwn2 lain pergi
    meh la teamn kami kat sini

    cuba sanaa tgk FUHH kat catch up tv
    ada our cjoli moli yg lovey dovey
    moli very caring terhadap mia yg di riba c joli
    tolong lap muka si kecil..haha…mcm anak sendiri

    hmm..nak kata tak dak apa
    tp body language lain mcm aja
    takkan wartawan yg interview tak perasan pula
    agaknya mata depa x setajam kita…hahaha

    suggest u guys tgk part yg awal tuh..haha…angau….realiti?..aminnnn…:)

    • Wa-salam Sup

      Thanks for the info and tengah tunggu interview mereka ni tapi lambatnya keluar…Kabirnya interview adalah…anggau Sup jangan tak anggau…sehingga terkeluar Fantasia Bulan Madu ni…

      Good day dear and pleasant week ahead…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: