• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • August 2010
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Archives

Power of Love

Nur Kasih akan di ulang tayang
Kisah dahulu masih lagi terbayang
Bilalah demam dan anggau nak hilang
Sebelum sembuh asyik di ulang-ulang

Cinta Adam dan Nur penuh misteri
Power of Love itu sudahlah mesti
28 slide sang pencerita lekat di sini
Yang mana satu mewakili mereka ini

Wahai Adam dan Nur yang di kasihi
Seharian hari ini wajah berdua bermain di hati
Apalah jampi dan juga resipi
Cerita di ulang deman tak kebah juga lagi

Namun gembiranya di dalam hati
Mendengarkan Nur Kasih kembali lagi
Belum ada cerita dapat mengatasi
Cinta Adam dan Nur hingga di bawa ke movie

Kalau tukar Remy Tizzy bagaimana pula
Orang berkata sama saja…itulah orangnya
Watak dan nama saja yang berbeza
Dalam hati doa tetap di pinta

Sup, Apple, Seh, Red dan Dodin kita anggau lagi
Minyak gamat, Dato’ Hamzah pohon rendang datang menghiasi
Adam cinta Nur itulah misi
Apakah ada dalam realiti

Tak letih agaknya kita semua ini
Nur Kasih masih jadi topic diskusi
Tidaklah ku hairan cerita lain lagi
Adam dan Nur memenuhi ruang hati

Power of Love dari dulu Red berkata
Sanaa hanya menyokong segalanya
Bila dah menulis itulah dia
Kalau tidak masakan orang terus berkata

Slide mencerita segala cinta
Pilihlah satu yang sesuai untuk mereka
Kuasa cinta jawapan yang sedia ada
Dari awal pertemuan empat mata

Doa ku semuga dapat bertemu mereka
Untuk bertanya perasaan yang ada
Tak mahu membaca wawancara di majalah saja
Kerana dah di pusing cerita jauh perginya

Itulah anganku sejak dahulu lagi
Sehingga hari ini ku putar dalam memori
Tak larat juga asyik mengenang hari-hari
Nak hantar tweet diri ku pula tak reti

Kepada semua selamat berpuasa
Hanya tinggal beberapa hari sahaja
Manalah tahu kot-kot diri ini terlupa
Kalau teringat ku ucapkan lain pula

Owned and written by : Sanaa 04/08/10

3 Responses

  1. bukan seh je kak yg angau ngn apple pun skali terlibat ni….
    hihihi Nur + Adam adalah segalanya….sang pecinta yg hakiki…cinta, pengorbanan,kasih….sudah sebati ngn dri kita kan? dalam blog akk la kami semua melayan persaan tau..hihihihi thanx kak san..lv u

  2. Power of Love menyulam pagi
    Slide bertukar ganti….
    Sang Pencerita memang minda penuh berisi
    Tak pernah kering kontang ideanya berapi
    Tengoklah dalam sebulan hitnya pasti tinggi
    Hai Sanaa………you memang super duper, lagenda mu tetap di INGATI….

    Berutung pemilik nama Remy & Tizzy
    Pencetus karya Sanaa siang malam hari
    dah berabad red baca love story berbagi versi
    Romeo Juliet pun kalah walau dibaca berulang kali
    Swan and Prince pun tak sampai ke hati
    Pernah red anggau Green-Green Grass by The River drama Taiwan pelakonnya serasi
    tapi tak syok compared with CJOLI MOLI…………

    Hai ‘Adam’ tak payah lah kau menipu diri sendiri
    ‘Nur Amina’ tetap permaisuri yg MESTI di miliki…..

  3. salam akak ku syg…hehehee…lama tak tinggalkan jejak kat cni………hmmmm…power of love…semua slide tu rsnya sesuai tuk cinta nur dan adam….tp, sy plg suka slide yg ke2….. “Lucky is the man who is the first love of a women, but luckier is the women who is the last love of a men……”

    sesuai kan ayat2 kat slide tu????adam cinta pertama Nur…Nur cinta terakhir Adam……besttttnya….sy plak yg angau…camner???hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: