• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • August 2010
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Archives

Mimpi Lagi

Uda terjaga dari lena
Kerana mimpi yang ada
Dara di puja jauh di mata
Lama-lama hilang tidak berjumpa

Aduhh aku bermimpi lagi
Namun kali ini menyengat diri
Apakah benar Dara sudah berubah hati
Tidak mungkin kerana dirinya dah berjanji

Dara terjaga dari lena
Telefon berdering mengganggu tidurnya
Suara Uda besar matanya
Kenapa menalifon di tengah malam adanya

Maaf…ayat pertama dari Uda
Boleh kita bertemu sekarang juga
Apa kanda sudah gilaa
Pukul berapa ni…tunggulah siang saja

Wahai kanda apa yang tidak kena
Menalifon dinda di malam gulita
Hati kanda di ragut curiga
Dinda di lamar orang adanya

Hahaha Dara masih mampu ketawa
Hmm ada sajalah alasan si Uda
Memang dinda suka dengan berita
Melihat kanda bermuram durja

Tidak terlintas di hati dinda
Untuk mengkhianati perjanjian kita
Hanya kanda yang cemburu buta
Kerana itu fikiran tidak tenteram sentiasa

Dinda tahu hati kanda
Kasih dan sayangku hanya padamu jua
Kanda memang pandai bermadah pujangga
Sudahnya takut yang datang melanda

Wahai adinda permaisuri hati
Hanya wajahmu yang ku rindui
Sudah berhari-hari tidak ku tatapi
Rindu yang ada di bawa dalam mimpi

Aduhai kanda sang arjuna hati
Mimpi mu kerana tidak basuh kaki
Cubalah jangan ada curiga dan sangsi
Cinta dan kasihku tidak berbelah bagi

Huh keluhan berat Uda lepaskan
Mimpi yang hadir bawa keresahan
Akan kanda hantar sireh pinangan
Kita nikah saja bulan hadapan

Kandaaa…jerit Dara mendengar kata
Itu bukan perjanjian kita
Kanda nak short cut sahaja
Dua tahun terlalu lama

Tidakkk…dinda tidak akan bersetuju
Kalau begitu izinkan dinda undur diri dahulu
Janganlah begitu wahai buah hati ku
Berbuallah denganku sehingga terlerai rindu

Kanda memang tidak boleh di beri muka
Lagi di layan tambah mengada-ngada
Dahlah kejut dinda di malam gulita
Merepek meraban cakap tak ada makna

Masakan dinda tak tahu makna yang ada
Kerana terlalu bermakna kanda telefon juga
Tahukah dirimu hampir gila kanda di buatnya
Dengan rindu dan mimpi yang datang menyapa

Hmm…kanda terlalu penat bekerja
Rehatlah minda supaya tidurmu pejam lena
Tidur dan jagaku hanya dirimu saja
Kenapa diri mu masih tidak percaya

Kanda itu sebenarnya suka curiga
Cemburu buta tanpa usul periksa
Hingga menjadi igauan dinda jadi mangsa
Tuduhan melulu hanya diri ini sabar sentiasa

Diri ku tahu kaulah wanita mulia
Kasih dan sayangmu jujur dan ikhlas adanya
Terima kasih atas pujian kanda
Rehatlah kanda sambung tidur semula

Esok saja kita berjumpa
Curahkanlah segala yang kanda rasa
Dinda sudi mendengar keluhan jiwa
Asalkan kanda janji tidur semula

Baiklah wahai sanjungan hati
Selamat malam dan juga pagi
Akan ku bawa dirimu dalam mimpi
Peluk bantal seolah-olah diri mu di sini

Mulalah tu buat perangai lagi
Selamat pagi semuga kanda di ulit mimpi
Jangan lagi meracau di dinihari
Nanti hilang pekerjaan diri mu yang rugi

Baiklah sayang tidurlah intan
Izinkan kanda mendodoikan
Sudahlah tu kanda telefon dinda matikan
Muahh I love you darling Uda ucapkan

Uda bangun kesiangan
Kerana mimpi yang mengganggu fikiran
Namun lega hati dan perasaan
Petang nanti bertemu gadis pujaan

Tersenyum Uda sendirian
Wahai Dara kaulah pujaan
Seluruh jiwa dan raga ku serahkan
Demi cinta dan kasihku yang tiada sempadan

Celoteh pagiku berakhir di sini
Ada meeting dan diskusi nanti
Cjoli Moli masih menguasai diri
Itupun tidak ku tonton ulang tayang lagi

Teman-teman dah sarapan pagi
Kalau belum pergilah nanti
Jangan biarkan perut kosong tidak berisi
Nanti anggau mesti lapar lagi

Owned and written by : Sanaa 05/08/10

4 Responses

  1. Sup,
    The Rest of My Life empunya Maher Zain
    Dah beberapa minggu top chart 20 kat KFM
    Setiap berkumandang cjoli moli on ‘screen’
    resipi, ramuan, bahan, method apa cjoli moli berdua bikin………

    Dah setahun berlalu
    tak mcm org demam bola piala dunia
    excitednya hanya pada musim tu saja..
    ne berlainan pulak…tv3 ulang tayang kita tak jemu menontonnya..
    kita pulak kembali dgn ‘rasa’ yang ada
    betul kata ‘Adam’
    “Jangan pergi lama2, nanti abang rindu” dan
    “Abang rindu Nur 559 hari”
    hai Sup kalau we all kena do something..
    Idea red syorkan saja cjoli moli tu naik pelamin….
    confirm ‘Abg Adam’ tak kepunan…

  2. salam san & kekawang
    san nie klu berimaginasi cam reality
    hu hu hu tv3 tayang lagi NKTS pukol 5 pagi !

  3. salam san..

    sungguh tertanya-tanya Sup kini
    apa ilmu apa resepi
    dipakai oleh drama ini
    sampai kite ‘hooked’ pd kisahnya dan psgn serasi..Remy Tizzy

    dulu Sup x pernah begini
    drama melayu ku pndg sepi
    favourite ku hanya CSI and Grey’s Anatomy
    tp NK change my life 360 degree…

    apa agaknya rencana tuhan
    smpi begini NK punya penangan
    org lain Sup dah x heran
    hanya Remy and Tiz yg ku beri perhatian

    haiisshh..x dpt nak teka apa rencanaNya
    dok tunggu2 smpi letih pulak rasa
    geram tu tok dok kata..tahap maksima
    Sup rasa we all kena do something laaa…apa ya?

    any ideas my freenn?…cheers..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: