• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • August 2010
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Archives

Tiada Berita

Nur Kasih the Movie senyap seketika
Jarang benar dengar orang bercerita
Semasa penggambaran banyak speculasi menjelma
Membuat diri Sang Pencerita menderita

NKTM atau tidak hanya cerita
Pada yang anggau cjoli moli yang di tanya
Say hello saja satu Malaya dah berkata
Untungnya kamu Uda dan Dara

Nak ku teropong tiada berita
Angan-angan ku dah puas meneka
Belum dengar satu yang mengena
Photo shoot ramai yang tahu agaknya

Tinggal sehari sebelum berpuasa
Apakah aktiviti Uda dan Dara
Mungkinkah diriku terjumpa mereka di mana-mana
Berbuka puasa sambil menatap wajah ayu dan manja

Tahun lepas Nur Kasih ada di bulan puasa
Aidil Adha adalah penamatnya
Tahun ini waktu sahur ulang tayang semula
Bukan lagi meroyan dah masuk 3/4 ada kawan berkata

Hahaha apa nak buat jampi Uda dan Dara tiada ubatnya
Sudah setahun anggau macam baru bercinta
Uda dan Dara betul juga ada putik dan kuntum orang kata
Sang Pencerita hari ni demam dan sakit kepala

Telefon berdering Uda terjaga
Bangun sahur wahai kekanda
Dara mengejut dengan suara nan manja
Terima kasih wahai adinda ucap Uda

Uda masih sempat berkata-kata
Di awal pagi yang hening manjanya suara
Nasib baik di talian talipon saja
Kalau tidak sahur kemana diriku entah kemana

Mata tak celik nakal sempat juga
Dara geram dengan perangai Uda
Nakal ku hanya untuk mu adinda
Ialah…bangun segera jangan tidur semula

Hehehe Uda ketawa kerana gembira
Dapat mengusik buah hati di pagi hari
Baiklah dinda ku bangun dengan segera
Sahur kita apa ya hari ini

Tunggu ya dinda tengok apa yang ada
Nanti ku hantar melalui udara
Terima kasih wahai adinda
Petang nanti kita buka puasa sama-sama

Talipon di matikan kalau tidak panjang berjela
Zaman sekarang itulah kemudahannya
Kalau dulu bagaimana pula caranya
Tak mungkin bertemu untuk sahur bersama

Tik tik Dara terjaga
Ada ketukan di tingkap biliknya
Suara ibu memanggil pula
Tahulah Dara, Uda yang di luar sana

Awal pagi bagaimana nak jumpa
Suasana gelap satu kampung nanti bercerita
Dahlah bulan puasa lepas sahur pula
Kasihan juga ya pada mereka

Zaman sekarang semuanya mudah belaka
Sahur Sale kedai emaspun di buka
Lagi senang Uda nak pancing si Dara
Dating masa sahur beli emas juga

Namun Dara bukanlah begitu orangnya
Beruntung Uda semua orang berkata
Jagalah Dara dengan sebaik-baiknya
Daramu simple, cantik dan bersahaja

Uda tahu kelebihan si Dara
Kerana itu ucapan syukur tidak pernah lupa
Pertemuan pertama membibit rasa
Ibu di kampung hanya menunggu saat dan masa

Senyum sendiri ketika terbayang mereka
Tawa rajuk manja semuanya ada
Short stories masih lagi tergantung idea
Gambar Yezz tertinggal di rumah pula

Sebenarnya cerita banyak yang ada
Tapi sang pencerita sakit kepala
Kita berhenti di sini dulu adanya
Petang atau esok kita sambung semula

Kalau nak tahu pasanglah lensa camera
Uda dan Dara nanti nak berjumpa
Jam dan tempat masih lagi rahsia
Kalau tak percaya jom ikut ku bertapa

Owned and written by : Sanaa 09/08/10

5 Responses

  1. san….
    anak buah mu dah frust ne……
    dah red lapangkan hati dan minda at truly asia…
    tapi bila kembali ke networking…
    berita ne dikabarkan…….
    uwhaaaaaaaaaaaaaaa…….

  2. Wa-salam Tasha dan Yatty

    akan ku buat cerita lagi dan ku terang segala isi hati walaupun satu belum menjadi tidak akan ku layan gossip sebegini…

  3. hi sanaa..

    love love love your blog.. makin ramai geng i nak meroyan psl nur kasih.. nice to meet you!

  4. salam sanaa…..
    akak masih jadi peminat setia…kagum sgt x jemu2 sanaa bercerita…kisah uda dan dara…buat hati riang sentiasa…
    cuma minggu ni….agak sedih juga..dgr gossip yg melanda si uda…curang pada sidara disini…dan mencari sijanda yg cantik jelita….x tau nak percaya ke tidak…berharap ia hanya palsu belaka….
    di Fb dara…siap peminat ambil gambar segala…aduh !!!cantiknya dara pujaan…katanya..makan berdua dgn SI uda….ni buat hati semakin meroyan…masin mulut kita mendoakan…agar kasih yg kian berkembang…
    x sempurna lagi ke dara yg jelita di sini……melirik pada janda jelita yg kesepian kau uda….moga kisah ini tiada kebenaran….kalau benar…frust seluruh alam….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: