• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • September 2010
    M T W T F S S
    « Aug   Oct »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Archives

Ku Bermohon

Cinta perlu merasa
Lafaz kadang kala tiada makna
Itulah yang di kata dalam Keabadian Cinta
Di bintangi oleh Uda dan Dara

Berdua tapi tidak sama
Watak tidak menemukan mereka
Seorang bisu tanpa bicara
Menggoda boss watak di bawa

Heboh juga tidak bermakna
Cerita di sebar di sini sana
Uda dan Dara contoh yang ada
Dalam diam berisi jua

Entah kenapa resah adanya
Orang bercinta sang pencerita tidak tentu hala
Mungkin kerana skodeng ku mengena
Tiba-tiba risau dan bimbang anasir durjana

Ku bermohon pada Yang Maha Esa
Lindungilah Uda dan Dara sepanjang masa
Jauhilah anasir dan tangan merbahaya
Mengganggu gugat kebahagian Uda dan Dara

Rindu-rinduan kabar di terima
Laut Cina Selatan memisahkan mereka
Bila mata bertentang mata
Usik mengusik serta bermanja

Itulah Uda jangan di tinggal lama-lama
Tempat jatuh lagi di kenang inikan bermanja
Se hari bagaikan sepurnama
Tanda sudah ada bila pula tarikhnya?

Carpet dan teropong tidak ku guna
Hujan dan petir guruh pun ada
Dalam hati ingatan pada mereka
Banyak kabar yang telah ku terima

Uda mengusik Dara gembira
Senyum lebar di bibir Dara
Wajah manis kata orang bercinta
Nak ku tahu di tahap mana

Merenung Dara tanda gembira
Skrip di baca tersasul pula
Dinda…hari ini kita nak ke mana
Berderailah tawa dari semua

Eh eh kenapa semua ketawa
Betul apa…tengok ni kata Uda
Oii dah malu jangan nak cover pula
Skrip kata…Nur, kita balik kampung esok ya

Merah padam muka Dara
Di tahan senyum dan juga tawa
Takut nanti silap adanya
Habislah semua orang bercerita

Wahai Dara orang bercerita sudah lama
Doa di iring tidak pernah putus adanya
Kami melompat bila berita di terima
Front page dalam akhbar ternama

Kaa…semua memandang pada Dara
Tersasul juga rupanya
Opps sorry salah linelah pula
Dara juga nak cover cerita

Senyum manja Dara beri
Walaupun sudah lama di ketahui
Crew dan director berdiam diri
Menanti saat dan masa di umumkan nanti

Jeling menjeling isyarat di beri
Malam nanti dinda nak makan tandori
Baiklah wahai permaisuri hati
Kanda turut kemahuan mu ini

Isyarat mata di beri Uda
Dara faham renungan teruna
Gambar di petik sebagai tanda
Mereka kini sudah bersua

Main mata senyum tak henti
Untunglah diri teman berkata kini
Hai Dara apalah yang ada pada Uda
Gam apa pula yang Uda guna

Oii kawan…bercakap dengan siapa
Uda menegur crew di sebelahnya
Cakap seorang melihat kamu berdua
Ku minta resipi kau kedekut pula

Ada juga yang anggau di studio rupanya
Melihat Uda dan Dara tanpa berkelip mata
Pelakon lain ada juga chemistry mereka
Yang ini memang tidak pernah ku jumpa

Dubbing ke mana cerita ke mana
Uda asyik memandang pada Dara
Melepas rindu yang masih terasa
Kekasih di tinggal begitu lama

Janganlah kanda merenung diriku adanya
Salah nanti kita di tertawa
Biarlah dinda bukan mereka yang merana
Diriku jua tidur tak lena

Tidur dinda juga tidak lena
Namun jangan di biar tohmahan melanda
Pelakon baru tidak berdisplin adakala
Malulah kita nak jawab bagaimana?

Hmm kekasih ku memang baik hati
Ingat mengingati tidak di lupai
Baiklah dinda…hanya kertas di renung kini
Eh eh kertas di belek berkali kali

Wahai Uda apa pula telah terjadi
Skrip hilang jawapan di beri
Ini apa janganlah melalut lagi
Kertas kosong Dara senyum di sini

Tolong Dara duduk di sebelah sini
Nak ku tengok Uda melalut tak lagi
Senggeh Uda hingga nampak gusi
Duduk sengget berlanggar bahu itu di gemari

Cubitan manja Dara beri
Mengada-ngada rupanya kanda ini
Katalah apa saja yang di sukai
Rindu ku tanggung setengah mati

Bukan kanda seorang menanggung rindu
Tidak kanda fikir akan diriku
Kerana adinda kanda jadi tak tentu
Ku bermohon jangan di siksa batinku

Dinda juga bermohon kasih
Dari hati yang bersih
Kanda saja yang dinda pilih
Sehingga akhir hayat tidak beralih

Kata berdua penuh bermakna
Di lafaz dari hati yang merasa
Cinta dan kasih di bina sekian lama
Hanya menunggu tarikh dan masa

Mata bersabung ada cerita
Jari bertaut mengungkap rasa
Kasih tersemat di dalam jiwa
Uda dan Dara di ambang bahagia

Andai dapat di bayangkan Uda dan Dara
Rangkap di atas pasti dapat di rasa
Oleh semua yang mengharap adanya cinta
Adam dan Nur di alam nyata

Di malam hari idea di beri
Mengikuti perjalanan merpati dua sejoli
Harapan indah ku semai di hati
Melihat mereka bahagia hingga akhir nanti

Cerita di Melaka akan bersambung nanti
Janganlah jemu kepada yang menanti
Anggau dan meroyan makin menjadi
Sang Pencerita asyik senyum sendiri

Owned and writted by : Sanaa 29/09/10

One Response

  1. Salam san, salam semua,
    blog ini lama tak di jajahi…
    cable putus hari hari..
    QRL tak pandai habis silih berganti..
    Aidlifitri open house sana sini..
    foods stuff bebagai versi…variety..delicious tu dah pasti…
    makan sikit tak apa…nak jadi hati ..krg fikirnya kita tak sudi..
    tak kan red cakap nak penuhi puasa 6 ..
    lagi pun malam puasa apa pulak kata org rumah ini..
    perut ini pun dah beragam sejak beberapa hari..
    entry melepas tak tahu di mana red mula terokai..

    Terima kaseh Sang Pencerita diri mu red hargai
    Walaupun ia hanya ilusi dan idea penulis yg memang creative serta inovasi
    cukup juga membuat red update menambah angan2 malam hari
    angan2 ini bukan kelentong, ia penuh dengan doa kepada Illahi
    kepada pasangan yang red sukai
    iaitu cjoli moli aka REMY&TIZZY…

    p/s: mana pergi geng semua ne, beraya ke Melaka ke? rumah red tak ada yg sudi……………..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: