• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • Archives

Vromm Vromm Ilusi Ku

Selamat Pagi wahai semua
Di awal pagi sang pencerita bersiap sedia
Perisai sepanduk carpet serta camera
Untuk menjadi paparazi ternama

Oleh kerana carpet istimewa
Invisible dan berubah bentuk serta warna
Lelaki, perempuan, india, cina segala bangsa
Warna kulit dan juga bahasa

Itulah kemudahan yang ada
Telah ku ajak kawan-kawan semua
Mohlah kita mengintai mereka
Pasti sudah tahu di mana mereka berada

Teringat pula pada sang pencerita
Semasa muda menengok racing kereta
Memang best kalau duduk di sana
Depan TV thrill tak terasa

Jadi di situlah pastinya mereka
Racing hari ini bukanlah kereta
Kalau nak tahu teruskan membaca
Paparazi Sana’a mengadakan cerita

Ben Spies, Casey Stoner. Valentino Rossi
Adalah tiga nama yang bertanding hari ini
Siapakah pilihan yang bakal jadi juara
Atau Lorenzo the spaniards pilihan mereka

Hahaha tak ada kerja cari kerja
Inilah diriku sejak jadi sang pencerita
Benar atau tidak mereka ke sana
Ku masuk angan-angan seolah berdua

Study ku tidak habis tentang racing dunia
Hanya ingat track yang ada di merata-rata
Janganlah tanya berapa laps dan siapakah mereka
Susah pula nak ku ingat semua

Tujuan kesana adalah jadi pengintip tidak rasmi
Nak menang bet dengan kengkawan hari ini
Sang Pencerita kata cjolimoli pergi
Ada pula kata boleh percayakah cerita yang di beri

Percaya atau tidak tanyalah diri
Kalau tak pergipun angan-angan ku tetap tinggi
Menggunakan carpet dan teropong sakti
Cjolimoli pasti sang pencerita jejaki

Wahai sang pencerita racers buat apa tu
Pusing-pusing tak ada benderapun lalu
Warmup session la bacalah pamplet di depanmu
Lah teropong…aku ni pemalas no satu

Jam baru lapan pagi
Apa kita buat di sini subuh sepii
Dah namanya paparazi
Mana ada kesahihan yang di beri

Izinkan teropong bertanya
Kenapa tidak dulu di periksa
Jolimoli datangnya pukul berapa
Tidaklah kita berpanas adanya

Aduhai teropong, diriku bukannya Iqram Dinzly
Bila di sms jawapan Tizzy beri
Kumpulan kita ni paparazi tak bergaji
Jadi tunggu sajalah hingga nampak mereka nanti

Dengar itu wahai teropong
Kita ini paparazi tak bergaji
Nasib baik minyak tak perlu di isi
Guna bateri untuk terbang sana sini

Wah teropong, gagdet baru ke hari ini
Ialah carpet, baru di beli
Untuk menyenangkan tugas operasi
Merakam detik cjolimoli di sini

Oh oh itupun mereka kata teropong suka hati
Berbaju putih senyum memang serasi
Betul ke tu putih cuba tengok sekali lagi
Ehhh tak mengapalah yang pasti itu cjolimoli

Cepatlah carpet terus ekori
Di manakah tempat duduk mereka ini
Grand Stand lah sang pencerita apalagi
Dah bawa bersama kekasih hati

Eh eh kamu ini mengalahkan paparazi
Tak tahu janganlah bangga diri
Aii sang pencerita juga yang kata tadi
Kalau tak clear gunakan imaginasi

Wahh betullah sang pencerita
Itulah mereka yang manja dan mesra
Jealous pulak daku melihatnya
Begitu manja moli beri penerangan pada Dara

Wahai teropong tolonglah beritahu
Mataku ini sudah makin kelabu
Nak di sapu tidak boleh guna tisu
Tunggulah sekejap…sang pencerita bawa air untukmu

Eh eh carpet moli pegang tangan cjoli
Bimbang ke terlepas lari
Duduk di sebelah manalah joli nak pergi
Aduhh teropong itulah bukti cinta bersemi

Akupun hairan dengan sang pencerita
Setiap hari ada saja idea
Kalau tak ada…dia keluar cakap dengan bunga
Pasti ada cerita selepas sejam dua

Sang Pencerita busy seminggu dua yang lalu
Dirinya resah tidurpun tak menentu
Short story di olah di ubah hasil belum tahu
Pagi tadi habis pokok di gergaji dulu

Amboi amboi mengumpat diriku adanya
Idak le mengumpat hanya mengata
Yang betul dan terjadi pula
Sang Pencerita marah short story tiada

Di suruh teropong cjoli moli
Lain pula cerita di rakam tadi
Bunyi bising tidak dengar apa
Cuma merakam aksi berdua

Entahlah siapa pilihan mereka
Kajian di buat tidak habis pula
Hanya melihat joli enjoy saja
Yess…mesti itu yang joli kata

Give me five itulah aksi nampak di mata
Senyum manis bertentang mata
Huh cair hatiku dengan senyuman Uda
Aduhai Dara bertuah adanya

Jomlah balik sang pencerita
Atau kita tunggu saja di luar sana
Habis race kita ekori mereka
Tentu pergi makan di mana-mana

Sini panas kepala nak pening juga
Sang pencerita diam tidak berkata apa
Letih barangkali mengekori mereka
Atau ada lagi agenda di dalam kepala

Ok nanti malam sambung cerita
Kita teropong mereka di mana
Mesti berubah kulit si Dara
Di tengah panas jangan nanti sakit kepala

Bye bye dulu dengan ilusi
Sekejap lagi kita cari lagi
Kisah cinta merpati dua sejoli
Menanti hari tanda di beri

Owned and written by : Sanaa 10/10/10

Aaa oh ya betul juga itu yang ku kata
Ada atap tu mestilah grand stand tempat mereka
Kita ni nak tengok race ataupun pasangan bahagia
Oii oii jangan asyik cakap jom kita buat kerja

Aduhai sang pencerita, cairlah hatiku ini
Tengoklah manjanya Dara di sisi
Uda pula entah apa di bisik tadi
Kawan-kawan yang lain nampak ada “cemburu” di hati

Senyum dan tawa masih memandang
Jantung berdegup bagai nak terbang
Belum apa-apa carpet dah gila bayang
Sang Pencerita kini pari-pari di awang-awang

3 Responses

  1. salam sanaa…..
    wow~~~~cam x percaya…betul ke sanaa jadi paparazi..ternyata betul mrk ke sana ..gambar terpampang kat gua.com….punyalah cantik dara pujaan…uda disebelah tersenyum menawan…reallah sanaa….
    senyum akak sampai ketelinga .. melihat gambar yg dibawa…secocok betul mrk berdua…mmg hingga tiada terkata….bravo sanaa… teruskan menjejaki mrk….akan doakan yg terbaek~~~~~

    • Wa-salam Tasha

      Pada awalnya itu adalah ilusi ku sahaja dan akhirnya di bawa ke alam nyata kak. cantik dan serasi bersama masih terbayang kisah lama…setahun berlalu masih indah di rasa…bila bersama di alam nyata bukan kerana cerita..terbayang pula harapan yang ada…terima kasih kak, kerana masih sudi ke mari dan menghayati segala ilusi…

  2. Salam sang pencerita,
    Patut senyap saja…rupanya awak kat litar lumba…
    heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: