• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • March 2011
    M T W T F S S
    « Feb   Apr »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Archives

Borak Lokasi

Sepanjang pagi hamba mencari
Idea untuk menulis di hari ini
Namun hilang ke mana pergi
Walaupun ku intai burung menyanyi

Dari situ hamba ketahui
Sepasang merpati bahagia sekali
Berganding sama dalam cerita ini
Bukan Untuk Ku nama judul di beri

Jalan cerita tidak di ketahui
Dah ku belek teropong sana sini
Tayangan di RTM kata cmoli
Entah bila tak tahu lagi

Cjolimoli bertemu di drama ini
Tertanya-tanya juga dalam hati
Pasangan kekasih atau suami isteri
Ataupun cinta terkulai nanti

Haha sang pencerita nak speku
Hujung pangkal tidak siapa yang tahu
Kalau hentam nanti dapat malu
Lebih baik diam-diam dahulu

Bersama teman hamba berkongsi
Dalam telekan bahagianya cjolimoli
Setelah Nur Kasih mereka bertemu lagi
Di lain produksi tajuk sedih berbunyi

Lalu terbayang terus di mata
Senyum manja teruna dara
Bahagia mereka tidak hebah melata
Sepatah kata itulah buktinya

Ke mana pergi cjolimoli di temani
Binatang kesayangan comel sekali
Ucop dan Koachi co-star cjolimoli
Tarikan yang ada ke mana pergi

Jangan jealous dengan mereka ini
Inilah kesayangan penghibur hati
Andai rindu bertandang nanti
Hanya Ucop dan Koachi mengetahui

Sayang mari makan Ucop mempelawa
Koachi datang dengan manja
Hmmm macam juga dengan penjaga
Uda nak makan Dara mesti ada bersama

Melompat riang mereka berdua
Perut kenyang hatipun suka
Begitu jugalah dengan Uda dan Dara
Pergi makan “Nasi Ganja” katanya

Ipoh juga sebuah bandaraya
Sunyi dan sepi bila malam menjelma
Shooting di sana bila habisnya?
Nak minta RTM tayang dengan segera

Cerita tak tahu semua teruja
Ternanti-nanti bila agaknya
NK juga masih terlalu lama
Hamba terus menanti dengan setia

Uda terperanjat mendengar jeritan
Terus berlari dan berkejaran
Ke arah Dara dalam ketakutan
Akhirnya tawa yang kedengaran

Aduhai adinda kenapa menjerit pula
Biarkanlah saja mereka berdua
Cumbu dan rayu jangan di kacau mereka
Dah tu…next scene dinda yang punya

Dara memandang dengan ketawa
Tidak terbayang apa yang di lihatnya
Koachi melompat tak tentu hala
Ucop mengejar Koachi naik gila

Uda membelai wajah Dara
Bagai terperanjat saja kekasih hatinya
Tersedak Dara tidak terkata
Hepps Ucop…behave kata Uda

Dara menyambung tugas yang ada
Uda pula asyik mengusik manja
Dah tu adik-adik berdua
Cepat sikit nanti tak siap kerja

Tuan Director sudah bersuara
Maaf boss kata Uda dan Dara
Hmmm agaknya beginilah mereka
Setiap kali di gandingkan bersama

Ucop dan Koachi agaknya dah mesra
Romantic habis macam tuannya juga
Kalau gitu tak boleh nak salah Ucop juga
Tuan ucop pun tersangatlah manja

Tuan koachi Dara jelita
Makan tengahari di kongsi bersama
Gurau dan senda bermain di mata
Lalu hamba berhenti di sini saja

Kita nantikan cerita mereka
Selepas NK drama ini pula
Apakah ada wayang buat berdua?
Jalan cerita yang penuh berjiwa

Selamat berehat wahai teman
Esok kita sambung siaran
Moga di beri ilham memberangsangkan
Dalam mimpi terus di sampaikan

Owned and written by : Sanaa 17/03/11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: