• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • March 2011
    M T W T F S S
    « Feb   Apr »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Archives

Berita Berita

Selamat pagi buat semua di sini
Pagi yang mulia lagi di berkati
Penghulu segala hari yang di ketahui
Walaupun tiada sahih hamba senyum sendiri

Di dalam akhbar soseh-soseh berbunyi
Tentang persiapan cjolimoli
Sebagai menyambut kabaran di beri
Hamba telahpun lompat tinggi-tinggi

Tertulis lagi kenyataan di nafi
Oleh tuan empunya diri
Moli tidak tahu tentang semua ini
Jadi katanya kompang tidak akan berbunyi

Tiada angin manakan pohon bergoyang
Itulah kata dari nenek moyang
Gembira hati bukan kepalang
Benarlah kini Dara tunangan orang

Berita dinafi terus berbunyi
Hamba menyambung pula di sini
Rasa tersimpan di dalam hati
Telah mula menampakan bukti

Doa kami terus mengiringi
Walaupun berita tadi dinafi
Ada sebab moli berbuat begini
Bagi menjaga keselamatan cjoli

Senyum lebar di pagi hari
Bila helaian dibelek tadi
Indahnya kabar yang berbunyi
Hamba akan terus setia menanti

Hahaha dari senyum hingga ketawa
Masih tidak hilang gembira yang ada
Syukur ke hadrat Allah Yang Esa
Memberi kita sedikit tanda

Lalu hamba buka lembaran kenangan
Dari awal mulanya pertemuan
Sehingga persahabatan dijalinkan
Kini termeterai satu ikatan

Lembaran dibuka satu persatu
Dari awal pertemuan dahulu
Sehingga kisah menjadi speku
Banyak terkena walaupun tidak tentu

Hamba pasti ramai yang teruja
Walaupun pasti belum nyata
Iringkanlah doa tulus sentiasa
Semoga cerita bersambung adanya

Senyum hamba belum reda
Namun biarlah hamba beredar sementara
Lapuran akhbar mesti dah dibaca
Hari ini hamba melompat saja

Ada teman-teman nak ikut serta?
Sanaa and the geng masihkah setia?
Lapuran terhandal buat Uda dan Dara
Doa doakan janganlah lupa

Selamat menjalankan tugas wahai teman
Dalam gembira kerja jangan diabaikan
Semoga bertemu lagi di lain siaran
Harapnya semua sudahpun sarapan

Owned and written by : Sanaa 25/03/11

7 Responses

  1. Salam, mcm mana timbul berita ini ya, could it be they picked the jigsaw puzzle from RITZ twitter, fresh flowers shop, red tatoo cool (ina?), makeup , nasihat2 tentang relationship hehe I ni pun overzealous kerana ‘berita-berita’ beragan kejap jadi benda2 kecil kat twiter tu dijadikan andaian, sori don’t want to give false hope tu semua kebetulan je kot. Tapi kalau betul cjolimoli akan bernikah AlhamdulilLah saya tumpang gembira sekali perkara baik jangan dilengah2kan. Walau masih belum ada kesahihan berita ini kita perminat2 akan terus mendoakan yg terbaik buat cjolimoli semoga perhubungan kelian makin kukuh berkekalan dan satu nanti hari terbuka juga hati untuk terus berrsama sebagai suami dan isteri. Ameen.

    • Wassalam Shelin…maybe juga they pick it up from there and make up a conclusion tapi kalau di lihat dari gossip2 terdahulu penunjuk arah tu mcm ada. apapun andainya itu nawaitu cjolimoli kita doakan semoga perkara yg baik ini di percepatkan dan pertemuan mereka berkekalan dlm ikatan pernikahan bahagia bersama hingga akhir hayat. Ameen.

  2. Jangan melompat terlalu tinggi
    terjatuh nanti terseliuh kaki
    barang diingat ia hanya spekulasi
    jika tak jadi kita semua yg gigit jari

    Emphasize contents and not context
    what people say it’s their own guess
    dear Hani, stay cool, calm and relax
    Let us all pray and hope for the best.

    • janganlah risau wahai atan Insha’Allah teman masih juga siuman tapi nak tanya siapakah gerangan Hani yang tertera di maksudkan. ehemm ehemm ke atau diri dlm kerinduan hingga tersalah sebutan…:)

      • Maaflah, tersilap taip nama. Tulah akibatnya terlalu bnyk kenalan. Actually, Cik Hani tu is a special friend of mine. She called me a few hours ago. Agaknya tu yg terbawak2 namanya dlm post ni …. hahahaha. Skali lagi, ya ampun ya. Jgn mare ye.

  3. salam san….senyum sampai ketelinga kita…hehe
    moga termakbul impian dan oda kita…amin!!!!
    pass..nie konfem si joli pulak kena terjah…
    jawapannya pasti hanya ketawa dan senyum…..
    teruskan berdoa….selamat berkerja dgn senyuman manis di wajah,,….

    • wassalam tasya…aduhh lamanya tak nampak di sini…terima kasih kerana masih sudi ke mari. betul tu senyum manis terserlah di wajah walaupun berita belum ada yang sah…hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: