• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • April 2011
    M T W T F S S
    « Mar   May »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Archives

“Tanpa Mu”

Credit to Nur Kasih The Movie Facebook. Thank you

Tanpa mu judul lagu diberi
Mengiringi kasih dalam the movie
Hayatilah lirik lagu ini
Mengenal erti cinta sejati

Perit dan pedih yang dilalui
Oleh kedua beradik ini
Di samping isteri yang dicintai
Membawa bahagia hingga akhir nanti

Jalan cerita sedih dan sendu
Itulah anggapan yang hamba tahu
Namun indahnya kemas dan padu
Dari hati yang ikhlas selalu

Sama-samalah kita nantikan
Perjalanan kasih dua insan
Adam dan Nur dalam pelayaran
Menghadapi arus kehidupan

Indahnya jalan cerita
Pasti menarik perhatian semua
Indahnya lagu dan iramanya
Tidak sabar pula di hati hamba

Bait-bait kata yang amat mendayu
Dalamnya makna penuh syahdu
Sedutan cerita menawan kalbu
Adam dan Nur sudahnya tentu

Tidak akan hamba panjangkan cerita
Hayatilah music video yang ada
Pasti hati kita sama-sama merasa
Adam dan Nur dalam bahagia dan derita

Owned and written by : Sanaa 01/04/11

7 Responses

  1. Salam Cik Sana, sebak dada menonton klip diatas, ni baru musik video saja dah menitiskan air mata tak tahu lah nanti dipawagam habis basah rambah. Saya nak tanya betul ke lagu Anuar Zain ‘Ku berjanji kerna Cinta’ juga sebahagian dari OST NKTM? Lyric lagu ni pun sungguh indah iaitu suatu penantian untuk bertemu kembali.

    • Wassalam Shelin harapnya sihat. Yes memang sebak dada tengok video tu tapi kita sabar dulu pasti Kabir siapkan yg terbaik untuk semua. Dulu memang pernah dengar kata ‘ku berjanji kerna cinta” tu one of ost for nk tapi tak ada sahihnya hingga kini. another ost akan keluar this month “bertemu cinta” by mila jirin. kita tunggu ya…

      • “pasti Kabir siapkan yg terbaik untuk semua”.. harap JANGAN TERBAIK mcm ending NK dulu dah le.. takut nnt panggung plk yg terbakaq..hahaha

  2. Asskum. Maaf sya sekali lagi. Sebenarnya komen di atas adalah in respect of ur other article. Tulah, kepala ni dah tak betul dah. Anyway, sya rasa this song is really a killer song. It will spice up Nur Kasih the Movie. And not to forget the one that was sung by Tizzy.

    • Waalaikomsalam…maaf mu di terima. Agreed 200% it is a killer song and waiting for another “Bertemu Cinta” by Jila Mirin. Should be out sometimes this month. Nur Kasih sung by Tizzy is the core of the movie and again Kabir has showed his credibility, creativity and touch of hindustani in the movie. He played viewers sentiment with a song.

  3. Asskum Sana’a. Sya ni kejap ada kejap takde mcm chipsmore … hehehe. Ptg tadi sempat nengok ‘Cun’. Bagi sya citenya ala kadar aje. Nak kata komedi romantik, sya bleh kira brapa kali sya gelak coz adakalanya mcm tak menjadi. Anehnya tak ramai penonton yg hadir. Satu konklusi yg sya bleh buat ialah sya tak nampak adanya chemistry di antara MK dan RI jika dibandingkan dgn cjolimoli. Lakonan dia org pun taklah semantap sgt kecuali lakonan Faezah Elai yg gitu selamba sebagai tomboy dan mempunyai hati terhadap ‘Atan’. Overall, sya bleh bagi dua bintang out of 5 bintang. Bagi sya, yg buat buat tarikan filem ini ialah latarbelakang pemandangan kampung sawah bendang yg menghijau. Itu saja komen sya kali ini. Oopps satu lagi, babak akhir tu yg paling best bg sya kerana akhirnya MK mengaku yg dia cinta dan sayangkan ‘ATAN’. Rasanya mlm ni sya tak tidurlah …… wakakakaka …… yelah cinta mmg tak mengenal usiakan ……..wakakakakaka.

    • Waalaikomsalam…thanks Atan for your feedback and review. I trust you with that statement kerana semalampun I do recd comments with all the promo panggung tak penuhpun even in KL boleh dapat tiket last minute. Lakonan memang lebih mantap between Atan and Tom even soseh2 in metro reported after the premier. so since it is at a “wrong” column but the fact that you mention cjolimoli will wear a smile on my face for a long long time. I know you are not bias compared to me. Thanks again.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: