• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • April 2011
    M T W T F S S
    « Mar   May »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Archives

“Uda dan Dara”

Salam kasih buat teman di sini
Dua hari hamba duduk menyepi
Kerana berada di puncak tinggi
Talian tidak dapat pula di tembusi

Malam anugerah yang berseri-seri
Tumpuan hamba hanya pada cjolimoli
Aduhh nasib baik tak gugur jantungku ini
Bila melihat mereka berdua sejak tadi

Alangkah cantik wajah berdua
Ketika berdiri di atas tangga
Tidak ku sangka dan ku duga
Permintaan ku di makbulkan Allah jua

Sejak dari awal lagi
Doaku ingin melihat cjolimoli
Berjalan berdua sewaktu melalui
Red carpet nama di beri

Ku pandang mereka berkali-kali
Berbagai tafsiran ku buat sendiri
Cantik berdua makin berseri
Tidak mungkin mata silap mentafsir ini

Sang Pencerita memang syok sendiri
Itulah carpet asyik perli
Dah lihat masih tak cukup lagi
Entah apa yang ingin di bukti

Wahai carpet janganlah kau perli
Riang hatiku tidak terperi
Allah makbulkan permintaan ku ini
Tidak lupa hingga akhir hayat nanti

Bukan saja hamba yang teruja
Ramai lagi yang di luar sana
Hanya tidak mampu untuk berkata
Izinkan hamba mewakili mereka

Baju putih di pakai Dara
Cantik manis di sisi teruna
Kacak tampak segak bergaya
Itulah pasangan sepadan namanya

Tidak perlu berbagai gaya
Jalan berdua mesra terasa
Senyum manja di beri Dara
Dibalas mesra oleh Uda

Ku simpan kenangan ini
Tidak akan ku lupa hingga akhir nanti
Doaku terus mengiringi
Buat merpati dua sejoli

Gembira di hati tidak terperi
Setiap langkah ku amati
Kecewa yang ada terus ku ubati
Dengan melihat langkah cjolimoli

Cukuplah sekadar di sini
Sedikit coretan dari hati
Melihat kasih yang bersemi
Dari lirikan mata segalanya pasti

Esok lusa hamba menulis lagi
Kenangan indah melihat cjolimoli
Biarlah sang pencerita syok sendiri
Tiap hari hamba lompat tinggi-tinggi

Hikmah yang ada perlu di cari
Kesedihan bertapak sudahlah pasti
Namun itulah adat dalam dunia ini
Kalah menang mesti di redhai

Selamat malam merpati dua sejoli
Terima kasih dengan pemberian ini
Mata melihat hati mensyukuri
Walaupun tuan berdua masih berdiam diri

Owned and written by : Sanaa 04/04/11

2 Responses

  1. Salam Cik Sanaa, gelisah sekejap bila blog ni sunyi tanpa penyerinya tup tup bersuara membawa khabar berita gembira. Semuga Cik Sanaa sentiasa didlm sehat dan bergembira selalu lagi lagi dah melihat cijolimoli berdua Anugerah. Tertanya-tanya juga mungkinkah cijolimoli akan datang menhadiri ABPBH ni dan shukur Alhamdullah Allah berikan jawapan nya bukan saja hadir tapi bersama-sama seiringan hadir. Tersenyum lebar saya melihat mereka tersenyum, terubat rindu dihati dgn pakaian mereka yg cukup sepadan senang mata memandang, nothing loud or showing off, that what I like the team of their dressing for this ABPBH simple and elegant. Syabas! Cuma sikit muskil dihati melihat cijolimoli bila bergambar susah hendak nak mereka berpegang-pengang bukan tu saja mcm nak rapat pun segan tak mcm artis-artis lain. Mungkin itu keistimewaan cijolimoli kasih mereka bukan untuk ditaja atau dijadikan tuntunan semua?

    • Wassalam Shelin…itulah keistimewaan mereka. You said it once “less is more” and till today we are keep on wanting to see them. Tidak akan pernah puas menatap mereka…hehehe betul tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: