• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • May 2011
    M T W T F S S
    « Apr   Jun »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Archives

“Lagu Kita” (Cinta Adam dan Nur)

Adam dan Nur saling mengasihi
Tidak mungkin akan di nafi
Cinta mereka dibawa mati
Dah tengok ke Nur Kasih The Movi

Sang Pencerita anggau di pagi hari
Mencari lagu ingin dikongsi
Ketika Adam suami mithali
Memasak untuk isteri disayangi

Utuhnya cinta berdiri
Ribut dan taufan tidak dikhuatiri
Ambillah saja dari diriku ini
Jangan Nur diambil pergi

Itulah janji yang diberi
Adam bermohon kepada Ilahi
Cedok hindustan lagi di sini
Nur terus sedar memanggil sang suami

Bahagia derita lawak serta airmata
Huhh padatnya mesej yang di bawa
Penat jugalah sang pencerita
Nak faham cerita dalam cerita

Yang dah menonton nak pergi lagi
Kabar itulah yang hamba dengari
Babak di dalam lagu ini
Menunjuk kasih sang suami

Kalaulah boleh nak di panjang-panjangkan lagi
Romantik Adam dan Nur sentiasa di nanti
Yang sedikit itulah menawan hati
Jampi ditambah dalam the muvi

Wahai Remy dan Tizzy
Apakah jampi ditambah lagi
Demam kembali menguasai
Walaupun masih tidak puas di hati

Kenapa senang-senang abang nak tinggalkan Nur…hmm hmm hmmm

Scene di atas menyayat hati
Hati sang pencerita pula bagai besi
Airmata ku amat payah sekali
Hendak menitis di kali ini

“Baik-baik bang”

Pesanan mesra Nur beri
Tanpa memandang pada suami
Hehehe Adam antara senyum rasa diperli
Oleh isteri yang di cintai

Bulan madu penuh tragedi
Adam hilang juga di kali ini
Bersama dengan kemalangan keretapi
Aduhh hiba sungguh rasa di hati

Cerita hamba pasti akan berputaran
Selagi Nur Kasih terus bersiaran
Walaupun ada juga ketidakpuasan
Hamba cuba ambil segala tauladan

Jomlah kawan-kawan
Nur Kasih di jadikan tontonan
Berilah segala penghayatan
Bukan sekadar hiburan

Hehehe siapa nak join hamba di sini
Anggau dan demam Nur Kasih The Muvi
Kalau tiada siapa yang sudi
Hamba akan terus anggau sendiri

Mungkin nanti hamba menonton lagi
Untuk mendapat rasa yang pasti
Dodin bila lagi teman di sana nak pergi
Teman di sini menanti ulasan selari

Pi na kawan-kawan
Sokonglah filem tempatan
Bukan juta-juta yang di harapkan
Cinta Adam dan Nur jadi sanjungan

Hamba berhenti di sini dahulu
Hayatilah dendangan lagu
Lirik yang ada menyentuh kalbu
Terbuai-buai rasa hatiku

Owned and written by : Sanaa 23/05/11

*****
Deras hatiku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu

Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta

Terciptalah lagu kita

Oh..oh..oh
Oh..oh..oooh

Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu

Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

Terciptalah lagu kita

Nyanyian : Aizat

Compiled by : Sanaa 23/05/11

5 Responses

  1. hmmm..hmmm..hmmmm
    sup hilang kata-kata
    dah tak tahu nak ulas apa
    semua dah bercampur baur saja
    gembira, sedih, dan geram juga

    harapan semua menggunung tinggi
    supaya nktm digarap ikut selera sendiri
    tak kira penonton atau wartawan yg sgt bestari
    komen sana sini..storyline patut begitu..begini

    eee…kalau pandai sgt..buatlah sendiri
    baru tau mcm mana payah yg dilalui
    setakat tgk n expect itu ini..
    sampai lupa the +ve side of the story…

    sup nak ingat yg baik2 aja..
    especially psl nur dan adam kita
    hanya scene ”tiga-tiga” yg bermain di mata
    dan scene adam yg dipujuk nur kerana mimpi ngerinya..

    bak kata remy..tgklah nktm kalu nak tahu reality mereka
    buat sementara jgn speculate apa2
    segala2nya tuhan punya rencana
    kita manusia hanya merancang saja…hehe..:P

  2. salam sanaa.
    memang betul tu sanaa, saya pun dah angau dgn adam dan nur. rasa tak puas tgk sekali, mungkin akan pegi lagi. tak rugi rasanya kali nie. tahniah utk sijolimoli …….

    • wasalam mala

      terima kasih kerana sudi ke mari…jomlah kita anggau berkali-kali sbb Nur Kasih tiada lagi tapi cerita cjolimoli tidak akan berhenti
      itu janji adam dan nur jugakan? hehehe

  3. Thanks for this song. Memories of their happiness that I will cherish best song and one of the best scene of their cuteness, sweet and funny moment. Too much carrot I see tapi Nur kata sedap!! ha ha ha

    • hi shelin

      you can try to search at Ares or you tube…i download it from Ares and still looking for the other song “usah pergi” and as for the rest nanti dulu ya as I do need time to digest it in my mind hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: