• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • September 2011
    M T W T F S S
    « Aug   Oct »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Archives

“CINTA”

Dari sekeping hati
Terbit satu rasa bernama cinta
Membawa kepada sebuah jalinan
Kasih dan sayang
Ketika berjauhan
Rindu pula datang bertandang

Lalu
Ia melengkapi tautan dua hati
Tatkala cinta sayang rindu menjadi satu
Aku terus menyelami erti
Pertemuan suatu ketika dahulu

Dalam remang sinar pelangi
Aku menyedari
Hadirmu memberi bahagia
Senyummu membawa sinar
Keikhlasanmu adalah rahmat

Candamu adalah penghiburku
Pujuk rayumu menghilang keraguanku
Kedegilanmu cabaran buatku
Resah gelisahmu adalah kesuramanku

Bersama kasih sayang cinta dan rindu
Kita terus melangkah meniti hari-hari
Mencari keberkatan sebuah ikatan
Diiring doa restu keluarga

Dalam keabadian cinta

Owned and written by : Sanaa 17/09/11

10 Responses

  1. bagus jugak tak der wartawan yg busy body pasal mereka…by the way..mereka ni serius berkawan ker..serius berkasih….bila laa dapat tgk drama mereka berganding berdua lagi…memang sweet sgt…
    takper…doakan semoga mereka kekal…hingga ke jinjang pelamin..insyaallah…
    mcm tak percaya kan?..tapi wonder jugak..sejak bila perasaan mereka mula berbunga-bunga…
    masashooting siri NK rasanya belum lagikan? sebab RI still dengan UN masa tu…
    maybe masa NKTM kot?…

    • xder wartawan kita sajalah yg busy body kat sini kan…hehehe. nanti ya diayana saya telek bilakah mulanya mrk menyulam kasih? hmmm setelah ditelek dan dibelek segala helaian akhbar serta dari angin yg bertiup sepoi2 bahasa adanya “rasa” tu dah lama tapi apakan daya pada pertemuan pertama kedua mrk terikat dgn janji pada diri dan mungkin juga keluarga. apabila terlerai ikatan janji ada pula pertemuan kedua yg memungkinkan “rasa” itu tadi disemai lalu bercambah. Apabila telah bercambah, akar juga telah mencengkam bumi serta disiram dgn belaian kasih kini keluarlah putik-putik yg mekar berseri.

      hehehe panjang pula wartawan busy body nie mengarang cerita…itu sajalah lapuran saya utk ruangan gosip blog ini semoga pasangan yang dimaksudkan bersatu dlm ikatan pernikahan. semoga ikatan tersimpul rapi hinggalah dibawa kesyurga…

      pleasant evening dear

    • Maybe masa NKTM dh mula berbunga.. I pn tertunggu2 bila la nak satukan mereka lg di dlm drama or filem.. Hopefully ada la ye.. Chemistry diaorg kuat..

      • hmmm…i think remy start jd kwn ngn tiz..tiz pula gila2x..dia ceria orngnya dan senang utk didekati.the more they spend tym together, br lah remy perasan dia mmg suka ngn tiz..hmmm..

  2. hehe..tizzy tk bersenam sama kah? hahaha..tizzzy ni kiut lah..tmn bf bersenam..tp dia nya tk plak bersenam?

  3. selalu berharap mereka akan menjadi suami isteri in real life

  4. yup, btul la..diaorg ni kurang muncul di mana2 mass media, asyik cerita artis lain jer yg kuar..

  5. any latest news bout dis two cjolimoli….adoi..everyday..tunggu ..lama tak nampak mereka di mass media…kenapa wartawan tak berminat ker pasal citer mereka ni..

    • so far no latest news abt them (if you are referring to media or gossip) in a way I rasa elok juga…no controversy and elak org berkata but if you tanya hati sendiri I am sure you have the answer. ada juga org spotted them together few days ago…have a lovely sunday

      • i ada bc kt twitter, ada org spotted them at celebrity fitness, tiz temankan remy kt sana, but dia tak ambil gambar plk..melepas nk tgk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: