• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • October 2011
    M T W T F S S
    « Sep   Nov »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Archives

Loteh Den….

Selamat tengahari wahai wartawan
Syabas setiakasih ucapkan
Kamu semua memang bengang tahap gaban
Makan suap-suap jadi hebahan

Hari tu kata berkerut muka
Tafsiran diberi cemburu katanya
Entah siapa cemburu dan tak suka
Selang seminggu cerita lain pula

SS Zubir crew kot yang cemburu
Kerana tidak dilayan begitu
Bila nampak pasangan bahagia selalu
Mulalah semuanya nak speku

Lebih baik jadi sang pencerita
Duduk berangan menulis saja
Tak ketawa orang senyum juga
Yang anggau lupa nak kira

Betul tak kawan-kawan
Kita di sini semua mendoakan
Pasangan serasi dan sepadan
Cepat-cepatlah diijabkabulkan

Wartawan heboh untuk apa
Hanya kerana mereka tak bercerita
Dah banyak kali mereka berkata
Pandai-pandailah tafsir ayatnya

Hubungan mereka bukan tontonan
Lebih-lebih lagi kepada wartawan
Bukan doa yang diiringkan
Minta pulak jujur dalam pengucapan

Eh lu sapa…mahu tahu segala
Luar dalam orang mahu jaga
Tulispun bukti tiada
Kasi gambarlah…kita tengok sama-sama

Haiya…gossip kasi dengan ilmu
Cakap kosong orang tak mahu
Ini sekarang bukan zaman batu
No bukti…get lost sama lu

Apalah nak jadi dengan kita
Bukan menyokong Teruna dan Dara
Dari dulu mereka mahu berahsia
Kita terima dengan bahagia

Kisah kasih cjolimoli
RITZ forever and ever infinity
Gelaran diberi sejak dahulu lagi
Hari-hari hamba berangan di sini

Walaupun tiada bukti
Hamba tetap senang hati
Berangan dan terus berimpi
Cjolimoli menjadi suami isteri

Ini wartawan tak tahu apa nak jadi
Bila declare masih tak puas hati
Sibuk pulak bertanya bilakah hari
Tarikh pernikahan apa ditunggu lagi

Hamba menilik di hujung jari
Alamak SS Zubir crew ketinggalan keretapi
Cjolimoli dah nikah itu hari
Hanya keluarga dan teman rapat menghadiri

Tak lihatkah bertapa berseri
Wajah molek sang isteri
Cjoli bahagialah kini
Dek perhatian yang moli beri

Moli juga senanglah hati
Kerana joli kini menjadi isteri
Senang sudah nak bawa ke sana kemari
Chop mohor sudah diperolehi

See wartawan…gosip yang hamba sebarkan
Tentu kamu datang dengan tawaran
Meminta gambar dalam simpanan
Sebagai bukti menunjuk kebenaran

Bukan mengiya atau mengata
Gosip murahan muntah membaca
Suap-suap dijadikan cerita
Duduk serumah juga bukti tiada

Alahh penatlah sang pencerita
Nak marah pun tiada guna
SS Zubir pun makan gaji saja
Crew yang cakap ilusi mereka

Next time menulis rencana
Buat research proof mesti ada
Dalam court ini cerita tak terima
Time and date mesti tally juga

Ok..see you next time wahai wartawan
With berita doa diaminkan
Jangan sampai moli mengamuk sakan
Berjumpa nanti di hari pengadilan

Sorry kawan-kawan sekalian
Hati tak panas tapi menyakitkan
Bila membaca gosip murahan
Otak beku mula mengarut meraban

Geram sudah hamba lepaskan
Semoga teruna dara diberi perlindungan
Hasrat hati yang tersimpan
Mendapat berkat Allah makbulkan

Sekali lagi hamba berpesan
Kepada Teruna Dara pasangan igauan
Jagalah diri juga peradaban
Ingatlah juga hukum Tuhan

Bahagia kamu bahagialah kami
Kami melihat senyum tak henti
Wajah berdua kasih bersemi
Kami berdoa sehari-hari

6 Responses

  1. Dah tgk a few of the episodes in Soffiya. Juz wanna trash out my personal opinion. Dilihat pada lakonan mantap Tiz sebagai isteri dlm Nurkasih, Asmaradana dan Soffiya, I’m 1000% convince that Tiz is now ready to become the wife of Remy Ishak. Even though these are all dramas, It’s like she is projecting herself that she is now ready for that. In fact, kasi hint lg pandai masak mee goreng dan suap menyuap. My guess … my guess ajelah (yg biasanya tak betol … hahahaha), they will make the announcement about their engagement, on her birth date or latest by 11.11.11. Memandai aje org tua ni. One more thing, regarding apa gram yg Tiz sebut tu, diharap Tiz kena trime kenyataan yg benda tu dah berlaku. She can’t turn back the clock. She has to learn fr experience and the price she has to pay for becoming an artist or a public figure. She needs to calm down. The more she said on the issue, the more she provokes the media. It’s best for her to keep silent coz I’m sure things will cool off in a few days. Sori Orkid Garden sbb agak lari dr topik di atas.

  2. Biorlah TZ nk jeles dgn RI, cemburu tandanya sayang.
    Biorlah TZ nk bersuap2 makan dgn RI, yg kenyang diaorg, kita melopong jer. (Padan muka)
    Biorlah RITZ low prifile, tak kecoh2 pasal hubungan diaorg, fans lagi suker.
    Cuma biarlah cepat nikah, dah halal, org tak boleh nak mengata lagi.
    Dan fans boleh lompat tinggi2..

    • hi farabella

      mmg tak sabar nak lompat tinggi2 nie…tiap2 hari i lompat sikit2 nanti lama2 tinggilah kan…masa tu kita semua bersorak sakan…pleasant evening dear

      • Yeayy..sorak sakan..senyum sampai telinga krn doa dh termakbul..pleasant evening to you too..

  3. Tersalah beri komen kat lain artikel – ‘Wrong Direction’. Hahaha …. memang sahih wrong direction ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: