• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • November 2011
    M T W T F S S
    « Oct   Dec »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Archives

Yeayhhhh

Malam anugerah bakal menjelang
Beberapa jam dari sekarang
Di manakah adik dan abang
Senyap sunyi bagaikan hilang

Duduk hamba berangan sendiri
Memandang jelas cjolimoli
Senyuman meniti lagi berseri
Jalan berdua semua memerhati

Berseri wajah dari hati
Teguh sungguh kasih berdiri
Rahsia tersimpan lagi berkunci
Hanya sedikit saja diketahui

Hubungan berdua menjadi hebahan
Tidak senyap tohmahan dilemparkan
Segala dugaan jadi kekuatan
Mengikat kasih merentas lautan

Malam ini mereka bertanding
Semestinya nanti jalan berganding
Jangan pula ada yang mengendeng
Abang menang ada orang tersendeng-sendeng

Huh panas panas Teruna Dara
Silalah cakap tiada yang cemburu mereka
Mesti ada hati-hati yang berkata
Hmm perasan orang melihat adanya

Amboi jahatnya sang pencerita
Tegur carpet selamba saja
Pandai-pandai saja duduk mengata
Tak baik tau..lalu carpet ketawa

Kami sekarang di Pusat Dagangan Dunia Putra
Mengintai-intai persiapan mereka
Andai jumpa Teruna Dara
Boleh ditanya soalan satu dua

Nasib baik hamba tak cedera
Bila carpet menjunam dengan segera
Adik abang tergamam adanya
Terus abang mengurut dada

Salam diberi disambut mesra
Melirik senyum Teruna Dara
Baik sungguh hati mereka
Memberi kesempatan kepada hamba

Bertanya kabar baik jawabnya
Dara pun begitu jua
Bila ditanya harapan yang ada
Allah mengetahui segala jawap diterima

Andai diulang sejarah anugerah
2009 mengulangi sejarah
Adik abang merasa gundah
Tingginya harapan setiap pengarah

Eh bukan saja harapan pengarah
Kami bertiga juga dah parah
Lama benar tiada dalam majalah
Yang ada semua perasan tak sudah

Alahai sang pencerita janganlah begitu
Nanti silap-silap ramai yang speku
Cjolimoli masuk duit bawah pintu
Sebab itu bergandingan selalu

Aahhh hamba apa peduli
Yang hamba tahu kamu menang malam ini
Pelakon terbaik filem dan tv
Adik juga turut memenangi

Janganlah letak harapan tinggi-tinggi
Bimbang kami terjatuh nanti
Sabar ya kak…pujuk cmoli
Cjoli mengangguk mempersetujui

Dek sabar diriku masih di sini
Andai tidak sudah ku siram cincau basi
Tegelak mereka dek geli hati
Mesti lagi masamkan? kata cmoli

Oh oh excuse me…tanya cjoli
Akak ni marah siapa tadi
Tiba-tiba saja keluar cincau basi
Kita bercakap anugerah diberi

My tempo change suddenly
Wajah wartawan datang melintasi
That’s why keluar cincau basi
Yang diperam oleh adik-adik ku yang dikasihi

Huishh…sabar kak janganlah emosi
Mereka tu cakap saja berapi-api
Cuba hantar surat lawyer sekali
Panas punggung tak cukup tanah nak lari

Hahaha nakal juga kamu ini
Oklah kami mohon diri
Nanti lewat marah pulak team produksi
Thank you kak kerana menyokong kami

All the best cjolimoli
Next time kita jumpa lagi
Menang malam ni esok kita kenduri
Balik kampung mesti mak hapi

Yeayyyy pelakon lelaki terbaik diumum tadi
Cmoli menang both kategori
Pelakon wanita siapalah lagi
Kalau tidak si buah hati

Berclick click camera sana sini
Senyum saja merpati dua sejoli
Kemenangan berdua pasti dirai
Oleh keluarga yang dikasihi

Yang lain next time cuba lagi
Don’t putus asa bangkitkan diri
Tahun depan CINTA JANGAN PERGI
Ohhh mesti menang lagi cjolimoli

Aduhh sakitnya badan hamba
Gelap pula keadaannya
Oh dimanakah hamba berada
Hamba jatuh tak semena-mena

Eh eh kenapa ni sang pencerita
Mengigau mimpi atau melompat adanya
Semua tekaan tidak mengena
Jatuh katillah jawab hamba

Hahaha carpet teropong ketawa
Sang Pencerita mengigau agaknya
Di mana berada juga sudah lupa
Nasib baik tak turun tangga

Sang pencerita lupa diri
Berangan hingga tidak disedari
Jatuh katil sakit tak terperi
Nasib baik cjolimoli menang tadi

Sakit pun tidak mengapa
Berbaloi juga angankan mereka
Tak ketawa senggeh tetap ada
Jom kawan-kawan doakan Teruna Dara

Lalu hamba berlalu dahulu
Esok-esok kita speku
Aidiladha jatuh hari minggu
Moh balik mak abah dah menunggu

Owned and written by : Sanaa 04/11/11

5 Responses

  1. Eh maksud sy tdi, saingan Remy sama2 hebat… tersilap taip pulak… yg jauh lebih hebatnya dri segi kutipan filem diorg la…mcm KL gangster yg kebabom smpi 11 juta tu, mmg jauh beza banding kutipan filem Cun… tpi dri segi lakonan, remy mmg diparas yg sama dgn yg lain..in fact remy lebih ber aura…hehe

  2. Itulah…gembira Remy menang, kecewa Tiz kalah…sbb asalnya yakin sgt Tiz yg boleh menang while Remy mcm susah nk menang sbb saingan2nya jauh lebih hebat mcm Aaron Aziz & Saheizy Sam… Bru berangan2 dorg berdua boleh sama2 pegi bercuti ke LA klu dua2 menang ASK… tpi xpelah, betul kata kawan2 semua, mudah2an ada rezeki Tiz kat FFM, begitu jg dgn remy…hrpnya boleh menang lagi kt FFM. Amin… Eh, btw..Tiz pun ada menang jugak kt ASK smalam…Menang anugerah Pantene Shine Award… mmg shining betulla kejelitaan Tiz malam tu… hehe
    http://live.tv3.com.my/ask2011/shineaward.asp

  3. Tahniah utk Remy!
    Kecewa juga Tiz x menang😦
    Takpe la, mungkin rezeki dia di FFM…Amin!

  4. Diharap remy & tiz menang malam ni..insyaAllah, bolehla kita lompat tinggi2 sekali lagi..hikhik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: