• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • February 2012
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829  
  • Archives

Hey Girl…Do I Know You?

Segala urat ku terasa tegang
Urat kepala juga bengang
Teruna Dara asyik ku bayang
Fikiran ku terus melayang

Entah kenapa Atan pula menjelma
Dengar kata sedang memendam rasa
Oleh kerana “kecoh”nya cerita
Yang kini hebat diperkata

Ohhh Atan di manakah kamu
Janganlah bermuram wahai sahabatku
Marilah legakan segala sendu
Menari ikut irama dan lagu

Kalau tak silap perhitungan
Lagu ini pernah hamba masukan
Akan tetapi sekali lagi digunakan
Bagi menghilang segala kerusingan

Credit to : KhanHD1080p at youtube

Marilah kawan-kawan
Senyum dan legakan hati yang rawan
Jangan dibimbang pasangan sepadan
Mereka sihat dalam indahnya percintaan

Kita semua sayangkan mereka
Marilah kita sentiasa berdoa
Semoga semua yang dihajat terlaksana
Bahagia mereka bahagialah kita.

Encik Atan jangan lupa luruskan badan
Senyum dalam mengikut rentak tarian
Jangan runsing jangan kerisauan
Berita gembira akan hamba sampaikan

Bertenang dan bersabar ya wahai semua
Janganlah menambah resah yang ada
Kasihanilah pada Teruna Dara
Yang risau melihat kita semua

Selamat beristirehat wahai kawan-kawan
Terutama pada kawan ku Encik Atan
Bila dah bersenam sihat rasa badan
Tentu hati juga hilang keruan

Oh terlupa pulak hamba
Kepada teman yang jauh di sana
Normalia Samian empunya nama
No worries ya…Teruna Dara baik-baik sahaja

Nanti ku sampaikan salam pada mereka
Juga segala kerisauan yang melanda
Semoga adalah kabar nantinya
Bagi mengubat resah yang ada

Jom-jom mari semua
Kita menari ikut irama
Janganlah diikut segala rasa
Nanti sakit pula datang melanda

Sehingga kita berjumpa lagi
Janganlah asyik nak emosi
Berdoa dan berharap sudahlah pasti
Selebihnya ketentuan Ilahi

Owned and written by : Sanaa 02/02/12

6 Responses

  1. Salam, I am touched but I do hope u maksudkan sya dlm tulisan di atas. Kot2lah ada Atan yg lain. Tak pasal malu yg sya dpt. Niway, Atan ni ok aje. Beselah, happy go lucky. Cuma kebelakangan ni sibuk. Mcm member di atas, sya juga resah dgn cite RITZ. Tapi kekadang bila fikir balik, they r juz manusia yg kerjayanye berlakon. U know sometimes I juz feel kelakar coz kita ni kene ‘tipu’ idup2 dgn lakonan para pelakon. After all, they r juz acting. Some r pretty good but only a few yg damn good in convincing us hinggakan terbawa2 ke alam realiti. Tapi RITZ, they r in their own special uniqueness (the latter category). Lakonan diaorg benar2 hidup. I maybe bias but look at Nurkasih and especially Aduh Sayang. Lakonan diaorg mcm real as husband and wife. Kemesraan dan konflik yg timbul begitu menonjol. And I don’t see that kind of chemistry among other actors or actresses. Perhaps, they have been going together for quite sometime mcm dah bleh bace hati masing2 apatah lg kini sbgai sepasang kekasih (harap2 masih kekallah). That’s why bila bende alah ni berlaku, mcm sukar nak percaya and how I wish I can help them in whatever ways I can. Tp yelah, sya hanya mampu berdoa saje semoga mereke akan kekal dlm perhubungan mereke. Klu ikut ckp Mat Salleh, “Look deeply into each other eyes and let the heart speaks for itself. Eventually, u will find the answer to ur problem.” Tp klu ikut ckp sya, “kauorg dah terlalu mengenali hati budi masing2 dan restu mak bapak serta peminat pun dah dapat …. ape lg, kawinlah cepat. Mate dah ngantok. Sblum melalut lg, sya nak beradu. Slamat mlm and thanks kerana ambik berat.

    • Wassalam Atan

      Tidak ada Atan yg lain buat saya di blog ini…it is you and only you…:) and I do hope with that you feel happy. Thanks for the inspiration…I owe you that.

      Enjoy your day and thanks a million for being here and the comment. Rasanya tak perlulah nak ulas apa2 kan? Insha’Allah they are fine…they have strength yg kita belum tahu lagi…don’t worry too much.

      Take care dear friend

      Sanaa

  2. Salam sanaa… ya Allah, rasa terkejut sgt bila u post that song…u know why? Last week, I duk layan2 lagu kuch2 hota hai including lagu yg u post ni jugak… nmpknya, kita ada “kimia” la… hehehe…
    Anyway, thanks sbb dedicate kan ingatan u pada i… i’m so touched…🙂
    Yes, I’m one of the fans who worries coz i love the couple…from nothing to something, perjalanan cinta RITZ dalam dan luar skrin sgt luarbiasa fenomenanya… jadi, tak mustahilla klu ramai yg jatuh sayang kt couple berdua ni… tapi tu la, x berani dh la nk express emosi terlebih2, nti di kata busy body pula…huhuhu

    • Wassalam Lia

      Entah kenapa bila dengar lagu tu I teringat kat couple and ramai fans yg mcm dah risau sgt abt them. Bila dengar berulang2 dpt lah sikit idea so I cari terjemahan tajuk lagu tu in English. I cuma nak ceriakan suasana dan dlm kepala mmg teringat sgt kat you and Atan. Thanks for the ilham.

      I do know we are concerned abt them sbb most of us interprete base on what we see and will never know the truth. Jadi kerisauan melanda and Tiz pulak senyap saja but as saying goes worries will create deeper problem and as much as possible sebagai penyokong mrk I try to lighten the situation. Tidak terniat langsung nak cross the border of their privacy. I do think we are matured enough to draw the line. They are special to many I believed they are loved by many too. Xpe next time if you need to pour your heart out…just remember I am here and I am sure we hv our faith in facing all situations.

      Take care dear….

      Love

      Sanaa

  3. Ewah, rasa nk menari je tgk video hindustan ni, lagi2 dgn adanya SRK dan Kajol, mengimbas kembali betapa hitsnya filem kuch2 ni.. dah bertahun lamanya pn still tak jemu menonton…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: