• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

    Pleasant day and have a good life.

    Love

    Sanaa

    Good things come to those who wait.
    Better things come to those who try.
    Best things come to those who believe.
    Desired things come to those who pray.

    "Islamic Thinking"

    A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
    Lao Tzu

  • January 2013
    M T W T F S S
    « Dec   Feb »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Archives

Jendela Hatiku

Suatu masa dahulu jendela hati ini sudah lama tertutup. Namun pertemuan kita di London 6 bulan yang lalu membuat Arif sedar. Bersama Ain ataupun tidak, Arif tidak mungkin akan menutup lagi jendela hati yang ini. Akan Arif hargai sebuah kenangan kerana kenangan mengajar kita erti hidup dan walau apa pun terjadi Arif pasti akan berjalan tanpa henti. Insya Allah.

sunset at kuala perlis1

kuala perlis sunset

Photography makes me remember little things, long after I have forgotten everything.

@@@@@

sepilok rehabilation centre

Kita, suatu waktu dahulu?.. masa asyik gaduh…hehehe

@@@@@

waterfall1

waterfall

Terkenang semasa dulu..hatiku merasa rindu…This used to be our playground. This used to be our great escape.

@@@@@

fort de santiaga

500px-Dutchsquare_melaka

Bak kata pepatah lama…ikut hati mati, ikut rasa binasa. Maaf, kerana ikutkan perasaan Arif buang semua lukisan Ain yang dulu. Harap satu hari nanti Ain sudi melukis bandar bersejarah ini.

@@@@@

melaka-jonker-street-clogs

Ingat tak ini apa? Terompah – nak tak? Kat London tak ada ini. Nanti Arif belikan ya.

@@@@@

kedamaian teluk cempedak

The best thing in life is always free. Menikmati keindahan ciptaan Allah. Kedamaian Teluk Cempedak.

@@@@@

Lanterns

Tahu tak ni di mana? Kalau tak tahu Arif nak cubit…

@@@@@

Kampung_2_small

rumah kg

Sekinchan20

Can’t say goodbye to yesterday. Kampung halaman ku

@@@@@

tasik_chini-pahang-malaysia-travel_package

But it doesnโ€™t stop me starting a new adventure. Pencarian Naga di Tasik Chini

@@@@@

thailand2

thailand (1)

To awaken alone in a strange town is one of the pleasantest sensations in the world…Thailand

@@@@@

photo

Gajah melukis, mengingatkan Arif kepada seseorang. Entah orang itu ingat tak kat kita tak tahu lah.

@@@@@

ttgpenang-fort-cornwallis

penang-bridge-12

hawkers stall

The Past and Present of Penang

@@@@@

mudskipper

Dear Ain…My monstrous step mother turned me into a mudskipper. I need your sincere and passionate kiss to turn me into a prince again (crying hysterically while begging)…hahaha jangan marah.

@@@@@

vietnam-image

Merayau-rayau di Bandar Hoh Chi Minh. Cantik tak amoi Vietnam nie….๐Ÿ™‚๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

@@@@@

Dimsum_breakfast_in_Hong_Kong

45560_the_great_ocean_s_road_melbourne

taxi in hong kong

sydney fountain

Works brought me to these places. Pictures of Sydney, Melbourne and Hong Kong…on one of my business trip.

@@@@@

miranda-kerr-floral-dress-sydney-pictures

Bump into my dream girl at hotel lobby in Sydney…ingatkan boleh berkenalan…:)๐Ÿ™‚

@@@@@

boys

pinang fun

yaasir011-copy

layang2

Bestkan jadi budak kampung? Teringat pulak zaman anak-anak dahulu. Wish I’m the boy…life is good then๐Ÿ™‚

@@@@@

nasi-kerabu-ayam-bakar

Makanan kegemaran Arif sekarang. Nanti Arif masakan hehehe…sedap tau Arif masak (sumpah tak bohong!)

@@@@@

me and sunset

KUL Cameron Highlands English style house2_b

My new secret hiding place.

@@@@@

Sunset-at-Genting-Highlands

Up above the sky. Wishing you here with me.

@@@@@

Terima kasih Ain…akan Arif buat Volume 11 nanti. “Only for you”

Jaga diri baik-baik.

Love

Arif

*****

Di remang senja pantai Mondello, dua insan yang pernah bertemu dan berpisah kini bertemu semula menikmati keindahan alam. Terlalu jauh rasanya pandangan dilemparkan ditemani oleh desiran ombak serta tiupan angin nyaman. Kedua mereka bagaikan hanyut dalam ilusi masing-masing.

“Bila Ain boleh dapat Volume 11”? Pertanyaan Ain memecahkan kesunyian di antara mereka lantas mengejutkan Arif dari lamunan.

“Sebaik saja Ain mendarat di KLIA”, jawab Arif lalu memberi pandangan manja kepada Ain.

“Hah…bila pulak Ain nak balik Malaysia”? ujar Ain dengan membesarkan matanya kepada Arif. “Siapa cakap”? sambung Ain tanpa memberi peluang kepada Arif untuk bersuara. “Untuk apa, kerana apa dan untuk siapa Ain perlu balik ke Malaysia”? leter Ain lagi dengan bersungguh-sungguh.

“Untuk dan kerana Arif”, jawab Arif ringkas dan pantas serta tanpa teragak-agak.

Ain terpaku…Ain terkedu…degupan jantungnya makin kencang lalu membiarkan sepi di antara mereka bersambung. Bagaikan alam mengetahui getaran hati masing-masing.

Nota:

Ribuan terima kasih diucapkan kepada pemilik kesemua gambar yang saya perolehi melalui laman-laman web yang berkaitan.

Ilham Cipta : Ally

Tulisan bersama : Sanaa dan Ally

Disclaimer: Hakcipta terpelihara. Cerita ini hanya rekaan semata-mata. Nama dan tempat juga adalah khayalan penulis dan tiada sangkut paut kepada sesiapa yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia. Sebarang cetak di luar blog ini adalah dilarang. Terima kasih.

2 Responses

  1. Thank you for the ‘closure’. Thank you also for sharing the journey of Ain & Arif๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: