• Thank you friends readers and passers-by for your continuous support to my blog. I will not be able to update often now and many articles and short story left hanging in the draft box due to the pressure of time lately but nevertheless I am trying to cope with it and will post few as time goes by.

  Pleasant day and have a good life.

  Love

  Sanaa

  Good things come to those who wait.
  Better things come to those who try.
  Best things come to those who believe.
  Desired things come to those who pray.

  "Islamic Thinking"

  A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.
  Lao Tzu

 • May 2016
  M T W T F S S
  « Jan   Jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archives

 • Advertisements

Ratusan Purnama

Sekadar perkongsian kerana saya amat tertarik dengan lyric dan muziknya…dan mungkin ada dikalangan pembaca yang mahu menonton filem ini saya syorkan menonton. Filem ringan dengan mesej yang baik dan pastinya ada hati yang tidak mampu dibohongi. Terdapat satu scene diantara Rangga dan ibu kandungnya yang amat menarik bagi saya…scene tanpa suara, hanya visual dan airmata Rangga menitis semasa mereka berpelukan menceritakan segalanya.

Derita Cinta dan Rangga juga tidak memenuhi scene tetapi cukup dilafazkan dengan kata yang sedikit dan melalui perbualan geng Cinta, tetapi saya pasti penonton amat memahaminya. Tiada deraian airmata daripada Cinta mahupun Rangga begitu juga betapa fahamnya Karmen terhadap perasaan Cinta hanya dengan pandangan.

Walaupun ia sebuah cerita yang simple tetapi filem #AADC2 memenuhi hasrat saya untuk melihat LESS IS MORE didalam satu penerbitan. Lagi satu yang saya suka adalah kerana watak hero bukanlah seorang jejaka yang tampan bergaya dan kaya. Watak hero adalah seorang yang dalam fikirannya dan rugged. Tiada juga rayuan Rangga kepada Cinta, cuma factual sahaja dan mereka habiskan masa bersama kerana itu mungkin peluang terakhir buat mereka kerana Cinta sudah bertunang.

 

 

Video credit to : Aquarius Musikindo via YouTube

Shared by : Sanaa 4th May 2016

#AdaApaDenganCinta2 #NicholasSasputra #DianSastrowardoyo

 

Note: Don’t take my words guys since my friend is calling me love junkie after watching it…but I still encourage my readers and passers by to watch the movie for you to understand more about creativity, ideas and why less is always more.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: